вівторок, 04 грудня 2012 11:35

Слова Адріано про зміну громадянства зворушили Ахметова

Слова Адріано про зміну громадянства зворушили Ахметова
Луїс Адріано хоче грати за збірну України. Фото: shakhtar.com

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов прокоментував слова нападника клубу бразильця Луїса Адріано про бажання змінити громадянство і виступати за національну збірну України.

"Я по телевізору побачив, що Луїс Адріано готовий виступати за наіональну збірну. Це дуже зворушливий момент для мене. Після голу з "Нордшелландом" мені хотілося побачити, як прокинуться мої гравці. Адріано публічно сказав, що його душа болить. Даріо Срна публічно сказав, що в нього тут болить (Ахметов показує на серце) і у всієї команду болить. Луческу зробив так само. Це свідчить, що у моєї команди не тільки красива гра, але й красиве серце. Це значить, що попереду у нас красиве майбутнє.

Я був знову здивований, коли Адріано сказав, що "у мене українське серце. Україна — це друга батьківщина для мене, я люблю цю країну, люблю Донецьк і хотів би виступати за національну збірну. Якщо я потрібен команді, то готовий змінити громадянство". Для мене це багато важить. Футболісти не кажуть, що хочуть втекти звідси, що їм тут погано і не цікаво. Вони називають Україну другою батьківщиною. Це дуже важливо."

Нагадаємо, 25-річний Адріано не виступав за національну збірну Бразилії, але має шість матчів за молодіжну команду свої країни. Нападник виступає за "Шахтар" з 2007-го року.

За збірну України вже виступав один натуралізований бразилець. Едмар з харківського "Металіста"зіграв один матч за українську команду.

Зараз ви читаєте новину «Слова Адріано про зміну громадянства зворушили Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути