Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2012 09:18

"Прошу вибачення у всіх уболівальників і УЄФА" - Луїс Адріано

"Прошу вибачення у всіх уболівальників і УЄФА" - Луїс Адріано
"Обіцяю, що подібне більше ніколи не повториться" - Адріано ФОТО: shakhtar.com

Бразильський нападник донецького "Шахтаря" Луїс Адріано шкодує про свої дії, що призвели до голу у ворота данського "Нордшелланд" у матчі Ліги чемпіонів із порушенням принципу "фейр-плей", і просить вибачення у вболівальників і УЄФА.

"Дуже жалкую про те, що трапилося, прошу вибачення в усіх уболівальників і УЄФА. Нічого такого ніколи раніше зі мною не траплялося, я завжди поважав, поважаю і буду поважати правила Fair Play. Ще раз приношу свої вибачення і обіцяю, що таке більше ніколи не повториться - я буду більш сконцентрованим, уважним на полі і буду дотримуватися правил чесної гри", - йдеться в його коментарі, опублікованому на офіційному сайті клубу в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Нордшелланд" - "Шахтар" - 2:5

Адріано зазначив, що не побачив початку моменту, що призвів до голу, бо стояв спиною до м'яча і обличчям до воріт супротивника, перебував у зоні атаки і не помітив, що сталося на половині поля "Шахтаря".

"Я був дуже сконцентрований на грі і, коли м'яч впав поруч, а захисники не виявляли жодної ініціативи, підхопив м'яч, обіграв воротаря і забив гол - адже я нападник. Пізніше, проаналізувавши відеомоменти і переговоривши зі своїми партнерами, я зрозумів, що сталося , у мене абсолютно змінилася думка про епізод", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" забезпечив собі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, "Ювентус" розгромив "Челсі"

Як повідомлялося, 20 листопада "Шахтар" достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з групи, в якій протистояв чинному володарю трофею "Челсі" і кращій команді Італії "Ювентусу". У вівторок донецький клуб обіграв у гостях "Нордшелланд" з рахунком 5:2.

На 24-й хвилині матчу "Нордшелланд" відкрив рахунок. "Шахтарю" дуже швидко вдалося відігратися, але це супроводжувалося скандалом. Арбітр віддав спірний м'яч Вілліану, який за принципом фейр-плей повернув його данцям, вдаривши на половину поля суперника. Але Луїс Адріано побіг за м'ячем, в свою чергу захисники і воротар "Нордшелланд" зупинилися, і бразильський форвард "Шахтаря" відправив м'яч у ворота. Після з'ясування стосунків між футболістами і арбітром гол було зараховано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу вибачився за дії футболістів "Шахтаря"

За словами капітана "Шахтаря" Даріо Срни, команда вирішила після цього спеціально дати супернику забити у свої ворота, але півзахисник "гірників" Степаненко не зрозумів рішення партнерів і відібрав м'яч у суперника. Незабаром після цього "Нордшелланд" таки забив у ворота гостей, але перед перервою "Шахтар" відігрався, а в другому таймі забив три голи і здобув перемогу.

21 листопада УЄФА завів дисциплінарну справу на Адріано у зв'язку з його поведінкою в матчі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА проти "Нордшелланд". У провину футболісту ставиться порушення статті 5 дисциплінарного статуту УЄФА - "Принципи поведінки". Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА розгляне справу 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Прошу вибачення у всіх уболівальників і УЄФА" - Луїс Адріано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути