середа, 02 грудня 2009 18:42

Скандальний гол продовжує переслідувати Анрі

Скандальний гол продовжує переслідувати Анрі

ФІФА почала розслідування ключового епізоду у стикового матчі-відповіді за вихід на чемпіонат світу 2010 року між збірними Франції та Ірландії. Про це повідомляє AFP. У додатковий час цієї гри капітан французів Тьєррі Анрі зупинив м"яч рукою і віддав пас Вільяму Галласу, який забив гол і вивів Францію на ЧС-2010.

Вчинок Анрі стане предметом розслідування дисциплінарного комітету ФІФА, який може застосувати до капітана збірної Франції санкції.

За словами президента ФІФА Йозефа Блаттера, Анрі вчинив проти принципів "Fair play" (чесної гри), і це бачив весь світ. Яке покарання може бути призначене Анрі, Блаттер не уточнив.

Блаттер також вибачився перед Футбольною асоціацією Ірландії (FAI), яка попросила включити збірну Ірландії в число учасників чемпіонату світу 33-ою командою. Ірландці попросили про це конфіденційно, але Блаттер зробив прохання надбанням громадськості, що викликало обурення FAI. Президент ФІФА підкреслив, що він неправильно зрозумів ірландську сторону.

На засіданні виконкому ФІФА, яке проходить в південноафриканському Кейптауні, було відхилено пропозицію Блаттера використовувати на матчах ЧС-2010 додаткових арбітрів. Після інциденту в грі Франції та Ірландії президент ФІФА заявив, що на важливих зустрічах потрібно використовувати розширені суддівські бригади, до складу яких увійдуть не троє, а п"ятеро суддів.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Скандальний гол продовжує переслідувати Анрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути