Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2009 08:24

Ірландцям не дозволили перегравання з Францією

Ірландцям не дозволили перегравання з Францією

ФІФА виключила можливість перегравання стикового матчу за вихід на чемпіонат світу з футболу 2010 року між збірними Франції та Ірландії. Про це пише британське видання The Guardian.

Представник ФІФА підкреслив, що, за футбольними правилами, рішення судді з ігрових епізодів у ході матчу є остаточними. Тим не менше, Футбольна асоціація Ірландії направила до ФІФА офіційне прохання про перегравання.

В епізоді, який передував вирішального голу французів у стиковому матчі-відповіді з Ірландією 18 листопада, капітан збірної Франції Тьєррі Анрі підіграв собі рукою. Арбітр не помітив цього і зарахував гол. 19 листопада міністр юстиції Ірландії Дермот Ахерн вимагав переграти матч.

За словами представників ФІФА, питання про те, зараховувати гол чи ні, перебуває повністю у компетенції арбітра, а помилка судді не може бути підставою для перегравання.

Як повідомляє AFP, ірландці забажали переграти матч на підставі прецеденту, що мав місце в 2005 році. Тоді відбірковий матч ЧС-2006 між збірними Узбекистану та Бахрейну був переграний через "технічну помилку арбітра".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ірландцям не дозволили перегравання з Францією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути