понеділок, 30 листопада 2009 16:29

Матчі ЧС-2010 можуть судити п"ять арбітрів

Матчі ЧС-2010 можуть судити п"ять арбітрів

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що виконавчий комітет ФІФА на засіданні в Кейптауні 2 грудня 2009 року розгляне питання про збільшення числа суддів на матчах чемпіонату світу 2010 року. Про це повідомляє Associated Press. За словами Блаттера, суддівська бригада повинна складатися не з трьох, а з п"яти арбітрів.

Якщо виконком погодиться з пропозицією президента ФІФА, питання про розширення суддівської бригади буде вирішено на засіданні Міжнародної ради з правил гри в березні 2010 року в Цюріху.

Блаттер підкреслив, що збільшення числа суддів дозволить уникнути помилок, які мали місце в стиковому матчі Франції та Ірландії за вихід на ЧС-2010. У цій зустрічі вирішальний гол був забитий після того, як капітан французів Тьєррі Анрі зіграв рукою.

В даний час експеримент з п"ятьма арбітрами проводиться в матчах Ліги Європи УЄФА. На полі як і раніше знаходиться один суддя. Йому допомагають двоє лайнсменів, а ще два арбітри знаходяться за воротами з різних кінців поля.

Блаттер висловив упевненість, що розширення бригади арбітрів буде найкращим рішення, ніж використання суддями відеоповторів. За словами президента ФІФА, перегляд відеозапису сповільнить гру.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Матчі ЧС-2010 можуть судити п"ять арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути