субота, 21 листопада 2009 12:03

Скандальний гол принесе французькій економіці 1,6 мільярда євро

Скандальний гол принесе французькій економіці 1,6 мільярда євро

Скандальний гол, забитий французами у ворота збірної Ірландії в стиковому матчі за право виходу на Чемпіонат світу-2010, принесе економіці Франції прибутки розміром 1,6 млрд євро.

На Ірландію, як підрахували економісти, після поразки чекають збитки у майже 166 млн євро.

За словами професора спортивної бізнес-стратегії в університеті Ковентрі Саймона Чедвіка, участь французької збірної в Чемпіонаті світу дозволить отримати додаткові прибутки букмекерам та видавцям спортивних журналів і газет. Також вихід національної команди у фінальну частину ЧС завжди призводить до різкого зростання продажів електроніки і одягу.

Наприклад, люди починають купувати більше телевізорів. Вони також витрачають гроші на спортивну атрибутику, стікери, сувеніри та подорожі.

"Тут є важливий психологічний момент: успіх команди дозволяє людям відчувати себе більш упевнено, оптимістично. У цьому стані люди схильні до здійснення покупок", - зауважив Чедвік.

Водночас роздрібні продажі в Ірландії після поразки знизяться, наголосив брокер банку Barclays Хенк Поттс. На думку експерта, постраждає індустрія розваг, зокрема свої кошти втратять власники пабів і туристичні компанії.

Супермаркети очікували продажів цілої лінійки товарів перед матчами Чемпіонату світу, так само, як і букмекери, яким тепер принесуть значно менше грошей.

На думку аналітиків, з погляду наслідків економічної кризи, вихід на Чемпіонат миру в ПАР був куди більш потрібний Ірландії, яка зараз має фінансові труднощі, ніж благополучній Франції.

Нагадаємо, ключовий гол у ворота збірної Ірландії Вільям Галлас забив після того, як капітан французів Тьєррі Анрі вже в додатковий час матчу підіграв собі рукою. Гра завершилася з рахунком 1:1, що допомогло збірній Франції пробитися у фінальну частину Чемпіонату світу замість Ірландії.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Скандальний гол принесе французькій економіці 1,6 мільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути