Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 21:40

Шевченко отримав для збірної нового лідера півзахисту

Шевченко отримав для збірної  нового лідера півзахисту
Руслан Малиновський - колишній футболіст луганської "Зорі", який грає у бельгійському "Генку"

25- річний український півзахисник бельгійського "Гента" Руслан Малиновський видав просто фантастичний старт сезону в своєму клубі. На початку сезону в чемпіонаті Бельгії та в кваліфікації Ліги Європи Малиновський забив 5 м'ячів та віддав 2 гольові передачі у 5 матчах.

Головна чеснота Руслана – вміння виконувати стандартні положення, штрафні удари та гострий пас. Враховуючи те, що бельгійська ліга є досить відкритим турніром, Руслан має можливості показувати всі свої топові якості.

Вже зараз багато говорять, що Малиновський переріс рівень "Генка" та чемпіонату Бельгії і може перейти до сильнішого турніру. ЗМІ повідомляють, що українським півзахисником активно цікавилася іспанська " Сельта" та навіть робила пропозицію в районі 7 мільйонів євро. Але керівники "Генку" відмовилися продавати ключового гравця, враховуючи гарні шанси пройти до групи Ліги Європи та посісти високе місце в першості Бельгії. Якщо вдалі виступи Малиновського продовжаться, його ціна може стати ще більшою. Сам Руслан заявляв, що мріє грати в Англії.

Форма Малиновського повинна радувати і тренера збірної Андрія Шевченка. Старт у Лізі Націй за три тижні. Руслан має всі шанси отримати довіру тренерського штабу та зіграти в основному складі.

Якщо вдалі виступи Малиновського продовжаться, його ціна може стати ще більшою. Сам Руслан заявляв, що мріє грати в Англії

Руслан Малиновський народився в Житомирі. Починав грати у школі місцевого " Полісся". Вже тоді справи із футболом на Житомирщині йшли не найкращим чином. Була дитяча –юнацька школа, але без професійної дорослої команди. Скаути "Шахтаря" дуже гарно моніторять саме Житомирщину. Окрім житомирянина Малиновського за "Шахтар" на юнацько- молодіжному рівні виступав уродженець Радомишля Олександр Зінченко, який минулого сезону став чемпіоном Англії в складі " Манчестер Сіті". Зараз в системі "гірників" є талановитий півзахисник Олексій Кащукіз Новоград – Волинського та захисник Назарій Муравський із Бараніки. Малиновський отримав свій шанс в академії "Шахтаря". Великих талантів у нього не було знайдено, тому молодий футболіст змушений був залишити Донецьк та повернутися до рідного Житомира, де грав на чемпіонат Житомирського району за команду "Легіон" та перебивався заробітками, виступаючи за інші команди із області. Був на перегляді в вінницькій "Ниві", інших командах, але ніде не підійшов.


Закріпитися українським атакувальним гравцям в тоді ще команді Луческу було майже неможливо. Із не бразильців в атаці грав тільки вірменин Мхітарян. Ключовим для Малиновського стало створення "Шахтаря-3", який мав виступати в другій лізі. Потрібні були гравці певного віку для виступів у новій команді. Завдяки цьому український футбол отримав не тільки Малиновського, але і Болбата, Малишева.

Великих талантів у нього не було знайдено, тому молодий футболіст змушений був залишити Донецьк та повернутися до рідного Житомира, де грав на чемпіонат Житомирського району за команду "Легіон" та перебивався заробітками, виступаючи за інші команди із області

Олег Кононов після вдалої роботи із " Карпатами" створював новий проект в "Севастополі". Тоді команда грала в першій лізі. Запрошували молодих гравців, зокрема, із "Динамо" та "Шахтаря. Із "Шахтаря" запрошення отримав Малиновський. На рівні першої ліги Руслан отримував стабільну ігрову практику, більше виходячи на заміну. Вивівши команду до еліти, Олег Кононов подав у відставку на початку сезону. Його замінив спочатку Геннадій Орбу, а потім болгарський спеціаліст Ангел Червенков. Вони не бачили Малиновського в складі команди, тому Руслан грав за "дубль".

Після анексії Криму " Севастополь" зник. Орендовані в "Шахтарі" гравці поїхали до "Зорі", якій потрібно було підсилюватися перед стартом в кваліфікації Ліги Європи. Під керівництвом іншого житомирянина Юрія Вернидуба Малиновський почав прогресувати на очах. За короткий час став одним із лідерів "Зорі". Після матчів кваліфікації Ліги Європи проти бельгійського "Шарлеруа" на півзахисника звернули увагу скаути "Генка". Спочатку гравець перебрався в оренду до Бельгії. Після вдалих стартових матчів Руслан зазнав важкої травми, яка позбавила його шансу поїхати на Євро до Франції. Гравець відновлювався в Бельгії, але тепер "Генк" отримав право викупити Малиновського за 3 мільйони євро. Повернувшись на поле, Руслан із першим матчів почав знову показувати свій найкращий футбол. Опція викупу футболіста була реалізована. Зараз Руслан Малиновський – лідер "Генка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" виграло боротьбу за нападаючого в "Манчестер Сіті" та "Роми"

Днями Руслан Малиновський продовжив контракт з "Генком" до 2022 року. Отримуватиме більше мільйона євро на рік – це найвища зарплатня у команді.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко отримав для збірної нового лідера півзахисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути