пʼятниця, 05 вересня 2008 07:00

Сестрам Уїльямс загрожує дискваліфікація

Сестри Вінус і Серена Уїльямс можуть бути дискваліфіковані Жіночою тенісною асоціацією (WTA) у тому випадку, якщо в 2009 році вони пропустять турнір серії Masters в Індіан-Уеллсі, повідомляє агентство "Reuters". Спортсменки бойкотують цей турнір з 2001 року, коли в ході фінального матчу з бельгійкою Кім Клійстерс Серена Уїльямс була ображена уболівальниками.

Тоді обурення вболівальників викликав вчинок Вінус Уїльямс, яка знялася з півфінального матчу проти Серени. Багато вболівальників запідозрили, що відмова Вінус була пов"язана з вирішенням батька та тренера тенісисток Річарда віддати перемогу Серені та дати їй більше часу для підготовки до фіналу.

За новими правилами WTA, тенісистки, що входять в десятку кращих в світовому рейтингу, не мають права без поважної причини пропускати ряд найбільш важливих турнірів. У разі порушення цього правила спортсменки можуть бути оштрафовані та позбавлені рейтингових балів.

Виконавчий директор WTA Ларрі Скотт виказав сподівання, що сестри Уїльямс зіграють в Індіан-Уеллсі, але в той же час засумнівався в тому, що це відбудеться. За словами Скотта, він спілкувався зі спортсменками, і ті підтвердили, що збираються знов бойкотувати турнір.

"Лента.Ру"

Зараз ви читаєте новину «Сестрам Уїльямс загрожує дискваліфікація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути