четвер, 09 квітня 2009 16:29

Ще двох російських біатлоністів спіймали на допінгу

Ще двох російських біатлоністів спіймали на допінгу

Двох російських біатлоністів викрито у вживанні допінгу. Позитивний результат дали допінг-проби, узяті під час чемпіонату Росії, який завершився 9 квітня в селищі Уват (Тюменська область). Імена спортсменів не розголошуються, відомо лише, що це чоловік і жінка.

Імена спортсменів не розголошуються

Цю інформацію підтвердили не менше п"яти джерел в різних структурах. Допінг-контроль на чемпіонаті Росії був організований російською антидопінговою організацією РУСАДА, а аналіз проб проводила російська лабораторія "Антидопінговий центр". Вона має акредитацію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Заборонений препарат, знайдений у біатлоністів, є рекомбінантним еритропоетином (repo). Позитивні проби вже підтверджені французькою антидопінговою лабораторією в Шатено-Малабрі.

У грудні 2008 року на вживанні рекомбінантного ЕРО "спалилися" три біатлоністи збірної Росії - Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко. Аналіз їх допінг-проб "В" був проведений в лютому 2009 року і підтвердив наявність в організмі забороненого препарату.

Чемпіонат Росії з біатлону пройшов в Увате з 30 березня по 9 квітня. У ньому брали участь декілька біатлоністів збірної Росії: Світлана Слєпцова, Ганна Булигіна, Ольга Медведцева, Ольга Анісімова, Оксана Неупокоєва, Максим Чудов, Іван Черезов, Андрій Маковєєв, Максим Максимов та інші. Лідер жіночої команди Ольга Зайцева чемпіонат країни пропустила.

За матеріалами lenta.ru, allsportinfo.ru

Зараз ви читаєте новину «Ще двох російських біатлоністів спіймали на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути