пʼятниця, 13 лютого 2009 10:20

Збірна Росії з біатлону залишилась без лідерів

Збірна Росії з біатлону залишилась без лідерів

Голова Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг назвав на тренерській раді імена біатлоністів, чиї допінг-тести дали позитивний результат. Як і очікувалося, викритими в застосуванні допінгу визнані росіяни Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко, повідомляється в прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті IBU.

Юр"єва, Ахатова і Ярошенко вже залишили розташування збірної Росії і відправилися на батьківщину з корейського Пхенчхана, де з 14 по 22 лютого пройде чемпіонат світу з біатлону. Про це повідомляє офіційний сайт телеканалу "Спорт".

Вперше про те, що допінг-проби трьох російських біатлоністів показали вміст в їхньому організмі забороненої речовини, стало відомо 2 лютого. Проби, за підсумками аналізу, яких росіян викрили в застосуванні допінгу, були узяті в грудні 2008 року під час етапу Кубка світу в шведському Естерсунді. Спортсмени не погодилися з результатами аналізу і зажадали відкоиття контрольних проб "B".

В четвер, 12 лютого, було оголошено, що повторні допінг-проби також дали позитивний результат. Допінг, виявлений в пробах російських біатлоністів, виявився еритропоетином (ЕРО) "кустарного російського виробництва", писав портал lenta.ru.

Як повідомляється в прес-релізі IBU, дисциплінарний процес за фактом застосування допінгу буде початий протягом двох тижнів. Справа біатлоністів, яким загрожують тривалі терміни дискваліфікації, буде розглянута протягом семи днів. Зі свого боку, віце-президент Союзу біатлоністів Росії (СБР) Олександр Тихонов пообіцяв ретельно розібратися в подробицях допінг-скандалу і покарати винних.

Довідка wikipedia

Допінг (англ. doping, від англ. Dope - давати наркотики), фармакологічні засоби, заборонені методи, наприклад, переливання крові, а також ухилення від здачі аналізів або підміни проб. Сучасна концепція в області боротьби з допінгом приведена в Антидопінговому Кодексі ВАДА (Всесвітнє антидопінгове агентство). ВАДА щороку видає Заборонений список і нові версії так званих стандартів: міжнародний стандарт для лабораторій, міжнародний стандарт для тестувань і міжнародний стандарт для оформлення терапевтичних виключень. Застосування допінгу в сучасному професійному і любительському спорті заборонене. Як правило, за застосування допінгу дається дворічна дискваліфікація. Допінг - основне джерело скандалів в спорті, починаючи з 1980-х років.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Росії з біатлону залишилась без лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути