четвер, 12 лютого 2009 14:52

Російські біатлоністи перемагали завдяки допінгу

Російські біатлоністи перемагали завдяки допінгу

В антидопінговій лабораторії в швейцарській Лозанні завершився аналіз контрольних проб "B" трьох російських біатлоністів, яких підозрюються у використанні заборонених препаратів. Контрольні проби, як і проби "A", дали позитивний результат і підтвердили наявність допінгу в організмах спортсменів. Про це повідомляє агентство "Весь спорт" з посиланням на джерело в лабораторії.

За даними агентства, російські представники намагалися в ході аналізу допінг-проб "нав"язати наукові дискусії" і довести, що виявлені препарати не можна вважати допінгом за формальними причинами, але це не дало результату. Російську сторону в Лозанні представляли член медичного комітету Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Лариса Жуковска, адвокат Тагір Самокаєв, а також відомий експерт по боротьбі з допінгом Микола Дурманов.

Перша інформація про те, що трьох російських біатлоністів викрито в застосуванні допінгу, з"явилася 2 лютого. 4 лютого газета "Комсомольська Правда" написала, що на допінгу спалтлися лідери жіночої збірної Росії Катерина Юр"єва і Альбіна Ахатова, а також член чоловічої збірної Росії Дмитро Ярошенко.

Офіційно імена викритих у вживанні допінгу біатлоністів будуть названі в п"ятницю, 13 лютого, на прес-конференції в корейському Пхенчхані, де з 14 по 22 лютого пройде чемпіонат світу з біатлону. Спортсменам загрожують тривала дискваліфікація і заборона на участь в Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністи перемагали завдяки допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути