вівторок, 03 лютого 2009 15:38

Російські зірки біатлону попалися на допінгу

Російські зірки біатлону попалися на допінгу
Трьох членів збірної Росії з біатлону спіймали на вживанні допінгу. Про те, що проби на допінг трьох російських біатлоністів виявилися позитивними, у понеділок, 2 лютого, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) проінформував Союз біатлоністів Росії (СБР).

За даними агентства "Весь спорт", проби "A" були взяті 5 грудня 2008 року на етапі Кубка світу в шведському Остерсунді. Імена спортсменів не називаються, проте відомо, що йдеться про двох членів жіночої команди та одного чоловічої.

За даними агентства, тест на допінг не пройшли лідери команди, які вже заявлені для участі у чемпіонаті світу, що відбудеться у корейському Пхенчхані з 14 по 22 лютого.

Окрім того, якщо контрольні проби "B" підтвердять факт вживання допінгу, результати минулих шести етапів Кубка світу будуть переглянуті.

У крові спортсменів був виявлений заборонений препарат ерітропоетін (ЕПО), за вживання якого в 2002 році були дискваліфіковані російські лижниці Лариса Лазутіна та Ольга Данілова.

Нагадаємо, на початку січня у росіянина Івана Черезова був зафіксований підвищений рівень гемоглобіну, за що його усунули від участі у змаганнях на п"ять днів.

Проте пізніше зі спортсмена зняли обвинувачення у вживанні допінгу, - наголошує Сhampion.com.ua

"livesport.ru" посилаючись на Офіційний сайт Союзу біатлоністів Росії прокоментував цю інформацію так:

"Союз біатлоністів Росії (СБР) повідомляє, що не має у своєму розпорядженні ніяких офіційних рішень, винесених уповноваженими організаціями, щодо порушення антидопінгового законодавства членами збірної команди Росії з біатлону. У разі надходження офіційної інформації з цього питання, вона буде негайно розміщена на сайті.

СБР повністю підтримує діяльність Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), антидопінгові правила Міжнародного Союзу біатлоністів і підкреслює, що боротьба з забороненими препарами, є одним із пріоритетних напрямів діяльності союзу", - сказано в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Російські зірки біатлону попалися на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути