середа, 12 серпня 2009 09:30

Російських біатлоністів дискваліфіковано на дві Олімпіади

Російських біатлоністів дискваліфіковано на дві Олімпіади

Незалежна антидопінгова комісія Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) у вівторок, 11 серпня, ухвалила рішення дискваліфікувати росіян Альбіну Ахатову, Катерину Юр"єву і Дмитра Ярошенко на два роки. Відповідний прес-реліз розміщено на сайті організації.

Згідно з документом, експерти, які увійшли до складу комісії, вважають за доведене наявність у крові спортсменів забороненої речовини рекомбінантного (модифікованого) еритропоетину (rЕРО).

Заборона на виступи відносно Ярошенко вважається такою, діючою з 3 грудня 2008 року, Юр"євої - з 4 грудня, Ахатової - з 5 грудня. До рішення комісії дискваліфікація всіх трьох носила статус тимчасової.

Проби, за підсумками аналізу яких російські спортсмени були звинувачені у використанні забороненої речовини, були взяті в грудні 2008 року під час етапу Кубка світу в шведському Естерсунді.

Слухання спецкомісії IBU у справі росіян відбулися 8 і 9 травня 2009 року в Зальцбурзі. Тоді генеральний директор союзу Ніколь Реш зажадав дискваліфікувати Юр"єву і Ахатову на два роки, Ярошенко - на чотири. Комісія повинна була оголосити рішення не пізніше ніж за 20 днів після завершення слухань, проте надалі терміни переносилися кілька разів.

Як передає канал "Вести", через допінговий скандал російські спортсмени можуть пропустити не тільки Олімпіаду у Ванкувері в 2010 році, але й ігри в Сочі, оскільки за новими правилами, біатлоністи пропускають і наступну після завершення терміну дискваліфікації Олімпіаду

У прес-релізі IBU наголошується, що з моменту отримання рішення комісії спортсмени мають 21 день на те, щоб подати апеляцію.

Лента, Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Російських біатлоністів дискваліфіковано на дві Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути