пʼятниця, 10 квітня 2009 17:00

Стали відомі імена російських біатлоністів, які попалися на допінгу

Стали відомі імена російських біатлоністів, які попалися на допінгу
Російськими біатлоністами, які попалися на вживанні допінгу під час чемпіонату Росії 2009 року, виявилися Андрій Прокунін  і Вероніка Тімофєєва. Взяті у них допінг-проби "А" дали позитивний результат на наявність рекомбінантного еритропоетину (rEPO). Біатлоністи почали вимагати на перевірці - проби "В".

На чемпіонаті Росії, що проходив з 30 березня по 9 квітня в Уваті (Тюменська область), Прокунін і Тімофєєва виступали за збірну Москви. У Федерації біатлону Москви вже відбулося слухання справи спортсменів. Вони не визнали свою провину.

Коли пройде аналіз контрольних проб "В", невідомо. Один із керівників Федерації біатлону Москви нагадав, що Прокунін і Тімофєєва залишили чемпіонат Росії після естафетних гонок і не брали участь у марафонах. За словами співробітника федерації, біатлоністи пояснили свій від"їзд сімейними обставинами.

Тімофєєва заявила, що знає, що її звинувачують у вживанні допінгу. За словами спортсменки, вона ще не вирішила, що робитиме далі. Прокунін спочатку попросив передзвонити, а потім не підходив до телефону.

30-річний Прокунін у складі збірної Росії брав участь в чемпіонатах світу 2000 і 2001 років, але медалей не вигравав. У Кубку світу він узяв участь у 48 особистих гонках, кращий результат - дев"яте місце. Прокунін є багаторазовим чемпіоном Росії, а також перемагав на етапах Кубка Європи. На чемпіонаті країни 2009 року він зайняв третє місце в естафеті у складі збірної Москви.

27-річна Тімофєєва відома за її досягнення в лижних гонках. У 2004, 2006 і 2009 роках вона перемагала на змаганнях "Лижня Росії". На чемпіонаті Росії з біатлону 2009 року Тімофєєва взяла участь в чотирьох гонках, але медалей не виграла.

Нагадаємо, що в грудні 2008 року на вживанні рекомбінантного еритропоетину попалися три біатлоністи збірної Росії - Катерина Юрьєва, Альбіна Ахатова та Дмитро Ярошенко. Аналіз їхніх допінг-проб "В" підтвердили наявність в організмі rEPO.

lenta.ru, ВесьСпорт

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена російських біатлоністів, які попалися на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути