понеділок, 18 травня 2009 11:40

Бйорндалена визнали "королем біатлону"

Бйорндалена визнали "королем біатлону"

П"ятиразовий олімпійський чемпіон, норвезький біатлоніст Уле Ейнар Бйорндален визнаний "Королем біатлону" 2009 року за версією Міжнародної асоціації спортивної преси (AIPS). Про це повідомляє офіційний сайт AIPS. У 2009 році на чемпіонаті світу в корейському Пхенчхані 35-річний норвежець завоював чотири золоті медалі.

У голосуванні членів AIPS Бьорндален здобув 587 голосів. Друге місце зайняла шведська біатлоністка Хелена Юнсон, за яку було віддано 443 голоси. Третьою стала німка Каті Вільхельм, яка отримала 340 голосів.

На чемпіонаті світу в Пхенчхані Бьорндален виграв десятикілометровий спринт, гонку переслідування на 12,5 кілометра, індивідуальну гонку на 20 кілометрів, а також у складі збірної Норвегії завоював золоту медаль в естафеті 4 по 7,5 кілометра. Крім того, в 2009 році Бьорндален в шостий раз в своїй кар"єрі став переможцем загального заліку Кубка світу.

Члени AIPS також вибрали "Короля лиж". За підсумками 2009 року це звання дісталося австрійському стрибуну на лижах з трампліну Грегору Шлірензауеру, який виграв загальний залік Кубка світу і золото чемпіонату світу в командних змаганнях.

За матеріалами lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Бйорндалена визнали "королем біатлону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути