четвер, 03 вересня 2009 08:41

Роналду і Бекхем міряються спонсорами

Роналду і Бекхем міряються спонсорами

24-річна зірка світового футболу португалець Кріштіану Роналду обходить старіючого 34-річного англійця Девіда Бекхема в запеклій боротьбі за провідних спонсорів планети. Число спонсорських контрактів у португальця росте і він на шляху до комерційних вершин.

У багажі найкращого футболіста світу за версією ФІФА – рекламний контракт джинсів "Пепе джинс", участь - разом з нападаючим клубу "Челсі" Дідьє Дрогба з Кот д"Івуара - в рекламній кампанії фірми "Найк", спонсорська операція з "Кока-Колою" і творцем відео-гри "ФІФА Стріт-гейм-2", а також компанією-виробником енергетичного напою "Екстра-Джосс".

Тільки що він став "усесвітнім послом" відомої компанії з виробництва машинного масла "Кастрол". Перед переходом в мадридський "Реал" щорічна надбавка до футбольної зарплати Роналду у вигляді спонсорських виплат досягала 12 млн фунтів.

У час розквіту Бекхем заробляв на операціях із спонсорами щорічно 25,5 млн фунтів. Проте зараз все більш очевидним фаворитом стає португальський ас, який, як констатує відомий футбольний агент Джон Холмс, грає у футбол краще, ніж англієць. Роналду - обдарованіший, "природніший на футбольному полі", додає Холмс.

Роналду вже заявив, що йому подобається бути найдорожчим гравцем світу. Він визнав справедливою ціну, яку "бланкос" заплатили за нього "Манчестер Юнайтед".

"Я думаю, ціна, заплачена за мене, справедлива. Якщо МЮ і "Реал" домовилися на цю суму, що тут можна додати?" - підкреслив футболіст. Він уточнив, що "хороші гравці коштують дорого, і якщо хочеш дістати їх, доводиться платити".

Як раніше повідомлялося, Роналду офіційно гравцем мадридського клубу став 1 липня. Він проведе в "Реалі" 6 сезонів, і отримуватиме 13 млн євро в рік.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Роналду і Бекхем міряються спонсорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути