середа, 26 серпня 2009 17:42

Новий "Реал" будуватиметься навколо Кака

Англійська прем"єр-ліга залишається найприбутковішою у світі. Вона має щонайменше чотирьох представників, яких називають грандами європейського футболу і які постійно беруть участь у вирішальних змагальних стадіях Ліги чемпіонів. Проте цього міжсезоння до себе привертали увагу два іспанських гранди. Насамперед "Реал", який витратив на новачків 254 млн євро. І в другу чергу — "Барселона": від каталонців чекали трансферної відповіді.

Проблема, яку намагатиметься вирішити "Реал", така: як за короткий термін створити із супергравців суперкоманду. У найтитулованішого клубу Європи очевидний перебір кваліфікованих майстрів атаки — постане питання вибору оптимального стартового складу. Зрозуміло, що 67-мільйонний Кака та 94-мільйонний Криштіану Роналду, якщо будуть здорові, гратимуть. Тренер Мануель Пеллегріні, який не має досвіду роботи із "зірками," у міжсезонних матчах випробовував тактичні варіанти

1-4-2-3-1 та 1-4-4-2. На останньому він зупинився під час понеділкового поєдинку проти норвезького "Русенборга" в рамках Кубка Бернабеу (4:0 на користь мадридців). Не виключено, що за такою схемою Королівський клуб розпочне чемпіонат.

Іще одне вразливе місце "Реала" — центр оборони, де через дискваліфікацію чотири матчі не гратиме Пепе. Викликає сумнів потенціал крайніх захисників — Арбелоа, Марсело та Дренте. Серхіо Рамос поки що травмований, до того ж кінцівку минулого сезону провів невдало. Не виправдовує сподівань у міжсезонних матчах Криштіану Роналду, зате Кака, навколо якого Перес і будує команду, продемонстрував дуже якісний футбол. Найкращий футболіст світу-2007 дещо змінив свій стиль гри: тепер він бере уже не тільки швидкісними якостями, а вміло підігрує партнерам, концентруючи навколо себе розвиток атак "Реала.

"Атлетіко" вдалося вберегти Агуеро та Форлана

"Барселона" успішно провела підготовчі матчі, здобула суперкубок Іспанії, а поразку в Кубку Гампера від "Манчестер Сіті" можна пояснити неоптимальним складом каталонців. Клуб не робив багато придбань. Головне — підписання Златана Ібрагімовича з "Інтера". Найкращий гравець останнього чемпіонату Італії досить важко входить у нову команду — далася взнаки травма руки та інакший, порівняно з "Інтером", ігровий стиль нової команди шведа. Проблема "Барси" — невеликий вибір підхожих для амбіцій клубу півзахисників. Вона поглибиться через січневий від"їзд Кейта і Туре на Кубок Африки.

Інші помітні команди іспанського чемпіонату зосередилися на тому, щоб утримати своїх лідерів. "Атлетіко" вдалося вберегти нападаючих Серхіо Агуеро та Дієго Форлана і підписати талановитого голкіпера Серхіо Асенхо. "Валенсія", попри фінансові труднощі, не продала жодного з Давидів — ані Вілью, ані Сильву.

Ключові матчі сезону

3/22 тур (20.09/14.02)

"Барселона" — "Атлетіко"

5/24 тур (27.09/28.02)

"Валенсія" — "Атлетіко"

7/26 тур (18.10/14.03)

"Валенсія" — "Барселона"

10/29 тур (08.11/28.03)

"Атлетіко" — "Реал"

12/31 тур (29.11/11.04)

"Барселона" — "Реал"

14/33 тур (13.12/18.04)

"Валенсія" — "Реал"

Зараз ви читаєте новину «Новий "Реал" будуватиметься навколо Кака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути