четвер, 09 липня 2009 11:58

Рой Джонс кинув виклик братам Кличкам

Рой Джонс кинув виклик братам Кличкам

Американський боксер Рой Джонс-молодший заявив, що хотів би зустрітися на рингу з одним з братів Кличків. Про це повідомляє інтернет-видання Boxingscene. Джонс нагадав, що у 2000 році Віталій Кличко поступився Крісу Берду. "Якщо вже Кріс Берд переміг його (Кличка-старшого), я тим більше зможу це зробити", - сказав Джонс.

Джонс підкреслив, що хоче повернути чемпіонський титул у важкій вазі в США. В даний час чемпіоном світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація) є росіянин Микола Валуєв, а решта титулів у важкій вазі належить братам Кличкам.

Віталій Кличко є чемпіоном за версією WBC (Всесвітня боксерська рада), Володимир Кличко - за версіями IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація). ЗМІ повідомляли, що у вересні 2009 року Кличко-старший і Валуєв можуть провести об"єднувальний поєдинок.

40-річний Джонс за свою кар"єру ставав чемпіоном світу в чотирьох вагових категоріях, від середньої (до 72,6 кілограма) до важкої (понад 90,72 кілограма). Чемпіоном світу у важкій вазі Джонс став у 2003 році.

У бою за титул WBA Джонс переміг свого співвітчизника Джона Руїса. Після цього поєдинку WBA призначила Джонсу обов"язкового претендента Віталія Кличка, але американець відмовився від бою і повернувся у вагову категорію до 79,4 кілограма.

Джонс провів на професійному рингу 58 боїв, в яких він здобув 53 перемоги і зазнав п"ять поразок. Джонс вважається одним з найкращих боксерів в історії.

На 15 серпня 2009 року у Джонса запланований бій з 32-річним американцем Джефом Лейсі. Цей поєдинок відбудеться в місті Білоксі, штат Міссісіпі. Джонс висловив упевненість в тому, що він зможе перемогти Лейсі. За словами Джонса, після бою з Лейсі він хотів би провести поєдинок з одним з братів Кличків, Бернардом Хопкінсом або Гленом Джонсоном. З Хопкінсом Джонс зустрічався в 1993 році і переміг його. Джонсон нокаутував Джонса у 2004 році.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Рой Джонс кинув виклик братам Кличкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути