Ексклюзиви
субота, 08 червня 2024 20:58

РФ позбавили членства у Міжнародній федерації шахів

РФ позбавили членства у Міжнародній федерації шахів
Комісія з питань етики ФІДЕ оголосила догану і президенту своєї організації Аркадію Дворковічу. Фото: International Chess Federation

Федерацію шахів Росії (ФШР) тимчасово позбавили членства у Міжнародній федерації шахів (ФІДЕ).

Відповідне рішення ухвалила комісія ФІДЕ з питань етики. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Термін відсторонення Федерації шахів Росії складатиме два роки. Рішення було увалено після розгляду справи 11/2023, в якій Росію звинуватили у порушенні хартії ФІДЕ та етично-дисциплінарного кодексу організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швьонтек розгромила Паоліні і втретє поспіль стала переможницею "Ролан Гаррос"

Зазначається, що ФШР мала контакти з особами, які перебувають під санкціями, організовувала шахові турніри на окупованих територіях України, а також не дотримувалася політичного нейтралітету.

Відсторонення ФШР означає, що організація не має права брати участі в заходах, які організовує FIDE. Водночас санкції не стосуються гравців, тренерів, арбітрів та клубів, які представляють Федерацію шахів Росії.

При цьому у вердикті ФІДЕ вказано, що санкції проти Федерації шахів Росії можуть набути умовного характеру, якщо впродовж наступних двох місяців організація повністю змінить своє керівництво та припинить діяльність на окупованих територіях України - в Криму, Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Крім того, комісія з питань етики ФІДЕ оголосила догану і президенту своєї організації Аркадію Дворковічу, якому виписали догану.

Розгляд справи 11/2023 комісією з питань етики ФІДЕ розпочалося після скарги, яку подала Федерація шахів України разом з українським гросмейстером Андрієм Баришпольцем та данцем Петером Нільсеном, гросмейстером та тренером ексчемпіона світу з шахів Магнуса Карлсена.

Зараз ви читаєте новину «РФ позбавили членства у Міжнародній федерації шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути