середа, 14 жовтня 2020 00:10

Рецепт Луческу допоміг: чому Україна обіграла Іспанію

Рецепт Луческу допоміг: чому Україна обіграла Іспанію
Віктор Циганков забив єдиний м'яч у матчі. Фото: REUTERS

У 5 турі Ліги націй збірна України вдома перемогла Іспанію - 1:0. Що потрібно знати про матч?

Команди грали не основними складами. Андрій Шевченко не зміг через травми, дискваліфікації та коронавірус розраховувати на 12 гравців. Луїс Енріке виставив експериментальний склад, провівши ротацію та давши проявити запасним гравцям.

Іспанці недооцінили суперника. Після розгрому у першому турі Ліги націй, іспанці відверто недооцінили та не налаштувалися на збірну України в київському матчі. Гості не показали ніяких великих командних швидкостей, чи вдалих індивідуальних дій. Більше чекали помилок від суперника. Іспанці не були готові до серйозного супротиву. Не дарма Луїс Енріке після перерви почав активно використувати заміни.

Шевченко використав рецепт Мірчі Луческу. Збірна України поставила іспанцям "автобус". Гравці збірної вибудувалися у три ряди оборони на своїй половині поля забираючи будь-який простір у суперника. Індивідуальні дії іспанців нівелювалися командою грою. Збірній Іспанії не залишалося нічого іншого, як перепасовуватися у середині поля. У першому таймі українці відверто приспали увагу суперника, а вже у другій половині гри сміливіше почала використовувати швидкі атаки. У схожому стилі Луческу із київським "Динамо" зміг виграти Суперкубкок України та пройти АЗ у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гравці збірної вибудувалися у три ряди оборони на своїй половині поля забираючи будь-який простір у суперника. Індивідуальні дії іспанців нівелювалися командою грою

Вдалося закрити "нового Мессі". Героєм першої зустрічі команд у Мадриді став 17-річний Атсу Фаті. У київському матчі Олександру Караваєву вдалося закрити вінгера "Барселони", не давши йому жодної свободи та простору. На початку другого тайму Фаті був замінений. На протилежному фланзі Едуард Соболь не завжди справлявся зі своїм опікуном Адамою Траоре. Підстраховка Миколенка рятувала ситуацію.

Георгій Бущан став головним героєм матчу. Воротар "Динамо" неодноразово рятував збірну України відбиваючи дальні удари, впевнено грав на виходах, вигравав дуелі у нападників іспанців. Тільки в одному епізоді Бущан припустився технічної помилки, але відразу зафіксував м'ячі. На противагу цьому, його візаві Девид Де Хеа відверто підвів свою команду загубивши ворота.

Збірна України заслужила на перемогу. Тренерський штаб Андрія Шевченка до кісточок розібрав суперника. Розподілили чітко сили на два таймі. Всі сильні сторони суперника були нівельовані. Завдяки командній грі вдалося нівелювати всю перевагу у класі. Українці використали один із небагатьох власних моментів біля воріт суперника, спіймавши Іспанію на зміні ритму. Важливо, було не пропустити у першому таймі, щоб не розкриватися. При тому, іспанці поплатилися за власну самовпевненість. Зірковий воротар "Ман Юнайтед" Де Хеа відверто підвів команду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанські журналісти познущалися з гравців збірної України

Наступний свій матч збірна України зіграє 11 листопада проти Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт Луческу допоміг: чому Україна обіграла Іспанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути