вівторок, 01 квітня 2008 16:36

"Ультрас" "Славії" і "Спарти" влаштували на матчі справжню війну (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

В понеділок в столиці Чехії відбулося чергове, 267-е за рахунком празьке дербі між "Славією" і "Спартою". Як і очікувалося, матч не обійшовся без сутичок "ультрас" обох команд, хоча таких масштабних зіткнень місцева поліція не чекала.

Спочатку на стадіоні спалахнули декілька бійок, потім на поле і на трибуни в сектори "противників" хулігани почали кидати димові шашки і петарди. Також фани пускали в хід відірвані пластикові крісла. Згідно з даними поліції, постраждали одна з уболівальниць "Спарти" і журналіст, який робив знімки з місця події. Обидва отримали локальні опіки другого ступеня від піротехніки.

Безпорядки продовжилися і після закінчення зустрічі, яку, до речі, довелося на деякий час зупинити. Сутички між хуліганами виникали на вулицях чеської столиці. Правоохоронним органам все ж таки вдалося зупинити протиправні дії фанатів і забезпечити порядок в місті. Було затримано 27 футбольних "ультрас".
Перше празьке дербі відбулося 29 березня 1896. В історії зустрічей цих команд в 123 матчах перемога була на боці "Спарти", в 82 - на боці "Славії". Різниця забитих і пропущених м"ячів поки теж на користь "залізної команди" - 489 проти 402.

Проте в нинішньому сезоні "Славія" цілком може завоювати золото. Після 22 турів першості Чехії вона випереджала головного конкурента на два очки, а оскільки вчорашній матч закінчився внічию 1:1, то цей відрив зберігся.

"Газета по-українськи"

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «"Ультрас" "Славії" і "Спарти" влаштували на матчі справжню війну (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути