Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 16:37

"У свій час реалізував дев"ять пенальті" - Дикань

"У свій час реалізував дев"ять пенальті" - Дикань
Воротар "Спартака" Андрій Дикань розповів про відбите пенальті в матчі 21-го туру проти Нальчика (2:0) і зізнався, що раніше сам бив 11-метрові удари.

"Пенальті - психологічний поєдинок. Кілька турів тому, коли я грав за "Терек", Леандро забив мені з пенальті. Тому я повинен був передбачити, як він проб"є цього разу. Радий, що мені вдалося відбити його удар, і наша команда в підсумку здобула перемогу. А тоді він бив у протилежний кут.

Завдання воротаря полягає в тому, щоб змусити того, хто б"є завдати удару туди, куди я хочу. Для цього потрібно витримати паузу. А взагалі у кожного голкіпера свої методи щодо відбиття пенальті. Хтось до гри вивчає суперників. Хтось, навпаки, спеціально не дивиться, покладаючись на інтуїцію. Розповідати про свої секрети детальніше мені б не хотілося. Просто після того, як Леандро мені забив, зробив для себе деякі висновки.

Думаю, В"ячеслав Грозний сильно перебільшує, коли говорить, що я відмінно виконую штрафні. Пенальті у свій час я виконував. У Хабаровську, наприклад, з десяти забив дев"ять. Але до штрафних ніколи і близько не підходив - це загрожує поганими наслідками", - розповів Дикань в інтерв"ю офіційному сайту "Спартака".

Тим часом, Дикань отримав виклик у збірну України на матч проти Канади.
За матеріалами Sports.ru
Зараз ви читаєте новину «"У свій час реалізував дев"ять пенальті" - Дикань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути