вівторок, 29 грудня 2009 14:46

"У Прем"єр-лізі я не отримую платні" - Данилов

"У Прем"єр-лізі я не отримую платні" - Данилов

Президента української Прем"єр-ліги 42-річного Віталія Данилова визнали найкращим гравцем парламентського турніру з футболу. Віталій Богданович виступив у ролі капітана команди депутатів, яка зайняла четверте місце. У трьох матчах Данилов забив чотири м"ячі.

- Хотіли б зіграти у футбол з власниками клубів?

- Мені такий формат турніру подобається більше, ніж між власниками клубів. Навряд чи вони всі приїдуть. Навіть, якщо таке трапиться, то охорони буде більше, ніж присутніх.

- 2009 рік ви починали як виконуючий обов"язки президента Прем"єр-ліги, а закінчуєте його без приставки в. о.

- Я щасливий, що мене обрали президентом об"єднання. Це велика відповідальність. За два роки треба створити єдиний телевізійний пул, домогтися незалежного арбітражу та колективного членства професійних клубів у Федерації футболу.

- Розкажіть про графік роботи президента Прем"єр-ліги.

- Буду відвертим. О 10 годині ранку у депутатів починається сесійне засідання. Я дивлюся, який у нас пленарний тиждень чи день, виконую його, а потім займаюся справами Прем"єр-ліги. Зараз дуже багато часу проводжу в Англії, щоб зробити щось корисне для нашого українського футболу.

- Президент "Карпат" Петро Димінський сказав, що ви їздили в Англію за свій власний рахунок.

- Так і є. У Прем"єр-лізі я не отримую платні. Я йшов на це свідомо. Не можу сказати, що це справа мого життя, але все це дуже важливо. А федерація не дає нам нормально працювати. До 1 грудня ми перебували наче в комі. Ми підключаємо англійську Прем"єр-лігу і ПФЛ для того щоб вони нам допомагали захищати свої права в європейських інституціях.

- Нещодавно до Києва з робочим візитом приїздив генеральний менеджер організації, що займається питаннями суддівства в англійській прем"єр-лізі Кейт Хаккетт. Коли чекати його знову?

- Хаккетт приїде тоді коли ми його запросимо. Але зараз питання в іншому. У робочої групи, куди входять також представники ФФУ, вже є всі напрацьовані матеріали. Залишилося їх завізувати і рухатися вперед. Проблем не має бути. Затягувати час можуть тільки навмисно. Якщо на те буде добра воля федерації, то вже у першій половині січня ми можемо зареєструвати всі документи. Я буду на цьому наполягати і доповідатиму керівникам клубів, що у нас все готово.

- Хто призначатиме суддів?

- Це буде незалежна адміністрація, яка сама вирішуватиме ці питання внутрішньо. З дозволу власників перші кроки організації фінансуватимуть саме футбольні клуби.

- Чи вдасться з наступного сезону Прем"єр-лізі зібрати всі клуби в єдиний телевізійний пул?

- Я на це надіюсь. Власники п"яти клубів висловили бажання приєднатися до решти. На початок наступного сезону прем"єр-ліга повинна підготувати комерційні пропозиції, які зацікавлять ці команди.

- Матчі української Прем"єр-ліги показують у Румунії, Польщі, Вірменії і Росії. Хто наступний?

- IMG працює дуже плідно. Але поки говорити нічого не буду.

- Матчі російського чемпіонату почали транслювати в Італії за чотири роки співробітництва з IMG. Нам потрібно стільки ж часу?

- Ми на це дуже розраховуємо. Спочатку хочемо показувати хоча б найкращі моменти в огляді "Єврогол" на "Євроспорті". Якби це трапилося найближчим часом – це стало б серйозним досягненням.

- Які матчі української Прем"єр-ліги ви дивитеся?

- Майже всі. Також ходжу на стадіони. Ще дивлюся як наші команди грають в єврокубках.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"У Прем"єр-лізі я не отримую платні" - Данилов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути