середа, 02 грудня 2009 09:58

"У мене з Даніловим відбулась чоловіча розмова" - Суркіс

"У мене з Даніловим відбулась чоловіча розмова" - Суркіс

У вівторок, 1 грудня, відбулися вибори президента української футбольної Прем"єр-ліги. Керівники клубів знову обрали на цю посаду Віталія Данілова. За нього проголосували 11 президентів команд.

Після засідання з журналістами поспілкувався президент "Динамо" Ігор Суркіс.

- Дебати були не дуже жорсткими і ми дуже швидко вибрали президента. Хто голосував за, хто голосував проти. Сьогодні був обраний законний президент і ми бажаємо йому на цьому терені успіхів, об"єднання тих хто голосував проти і тих хто був за.

- Як ви проголосували?

- Я був проти.

- А ще хто голосував проти Данілова?

- Я кажу тільки за себе.

- Ви голосували за Харченка?

- На жаль, до нього черга не дійшла. Був Беланов, але він зняв свою кандидатуру. На другому місці був Данілов. За нього проголосували 11 президентів. Три були проти і один утримався. Коломойський не приїхав. Програма Харченка мені сподобалась більше.

- У вас щойно відбулася розмова з Даніловим. Задоволені її результатом?

- Абсолютно. До речі, ми з ним ніколи не сварилися. Хочу підкреслити, що біля витоків його президентства стояв я і переконав кількох колег, в тому числі і Коломойського, щоб Данілов став тимчасовим виконуючим обов"язки президента Прем"єр-ліги. Хоча група людей, яка сьогодні його підтримувала (Ахметов, Димінський) тоді були категорично проти. У свій час у нас відбулися розбіжності. А тепер ми по-чоловічому поговорили і у мене не має до нього ніяких питань. Я бажаю, щоб він працював на благо нашого футболу.

- Київське "Динамо" віддасть свої телевізійні права в єдиний пул?

- Я можу сказати, що до кінця цього сезону я ці права не віддам, тому що у мене підписаний договір. А надалі ми подивимося на скільки років він підписаний. Я думаю, що там значиться тільки сезон. Зараз не пам"ятаю. Якщо там прописано тільки рік, то цілком можливо, що ми їх віддамо Прем"єр-лізі. На перший план тут виходить тільки комерція.

- Сьогодні вдалося поставити крапку в усіх тяжбах?

- А ніяких тяжб і не було. Треба рухатися вперед і робити все для розвитку нашого футболу, щоб у ньому було менше конфліктів і ми більше тішили наших вболівальників.

- Про що президенти говорили, коли залишилися одні?

- Дуже емоційно виступав Ярославський. Він намагався переконати колег, що людина не може бути одночасно народним депутатом і президентом Прем"єр-ліги. Я думаю, що Ярославського у цьому все одно не переконали. Був зачитаний документ регламентного комітету Верховної Ради, який дозволяє, не отримуючи ніякої фінансової нагороди, виконувати Данилову ці обов"язки. В принципі, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. В будь-якому випадку за свою роботу, людина хоче отримувати винагороду. Особисто я в не вірю, в те, що можна працювати задарма. Але мої колеги проголосували за Данилова. Моя думка ще може змінитися.

- Чого ви чекаєте від президента Прем"єр-ліги?

- Все про що він сьогодні розповідав – незалежне суддівство. Данілов вибрав форму, за якою ми можемо йти до цього. Бандурко рекомендував нам звернутися у ФІФА та УЄФА за дозволом, щоб нами дали таку ж формулу як в Англії і запросити незалежного експерта (колишнього суддю чи топ-менеджера), який працював у цьому напрямі і може очолити цю комісію. Надіюсь, тоді всі розмови будуть зняті.

- На попередньому засіданні Прем"єр-ліги був присутній Григорій Суркіс. З чим пов"язана його відсутність сьогодні?

- 16 експертів УЄФА, які сьогодні приїхали перевіряти нашу країну перед засіданням УЄФА 10-11 грудня. Це їх останній приїзд. Його запрошували. Бандурка відразу сказав, чому президента ФФУ не буде. Всі нормально до цього поставилися. Я вважаю, що сьогодні нічого б не змінилося. Головне, щоб 11 грудня на виконкомі в Португалії Україні дали чотири міста і фінал у Києві. Якщо буде по-іншому, то це вдарить по іміджу нашої країни.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"У мене з Даніловим відбулась чоловіча розмова" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути