вівторок, 01 грудня 2009 21:02

"Не важливо, хто як голосував" - Данілов

"Не важливо, хто як голосував" - Данілов

Сьогодні відбулися вибори президента української футбольної Прем"єр-ліги. Керівники клубів знову обрали на цю посаду Віталія Данілова. За нього проголосували 11 президентів команд.

- Відчуття дуже хороші. Нарешті, закінчилися всі розмови пов"язані з легітимністю, - сказав після засідання Віталій Богданович.- Я радий, що сьогодні відбувся жорсткий, чоловічий, але конструктивний діалог.

- Президентам вдалося сьогодні знайти спільну мову?

- Якщо чесно, то не важливо, хто як сьогодні голосував. В будь-якому випадку, в нас була дискусія, був діалог і було зібрання, в якому всі крім "Дніпра" взяли участь. Не знаю чому не приїхав Коломойський. Зараз це вже не актуально. Важливо, що у нас є легітимна Прем"єр-ліга і легітимний президент, і всі клуби конструктивно налаштовані працювати з правами , з телетрансляціями, з нашивками і таке інше. Я думаю, сьогодні ми зробили важливий крок для українського футболу.

- Чого чекаєте від Коломойського?

- Буду радий, якщо він мене привітає.

- Прем"єр-ліга була створена у 2008 році. Чому так надовго затягнулися вибори президента?

- Мабуть, це залежить від власників клубів. Важко посадити за стіл всіх власників разом і відразу дійти до спільної думки. Це напевне і правильно, тому що в будь-якій справі має бути діалог. Якщо він є, то це піде тільки на користь футболу.

- На засіданні говорили про інститут незалежного суддівства?

- Це питання ми обговорювали сьогодні. Доручено провести консультації з робочою групою, яку ми затвердили на засіданні. У нас є англійські кандидатури, які зможуть тут працювати на постійній основі, хоча би півроку чи рік. Це має бути спільне рішення. Після сьогоднішнього дня ми не хочемо більше ніяких конфліктів. Ми хочемо рухатися тільки вперед.

- За регламентом Прем"єр-ліги представляти клуби можуть представники. Вас здивувало, що сьогодні зібралися всі президенти?

- У нас все навпаки робиться (Сміється). Всі власники розуміли важливість цих зборів. Нам не потрібні чергові розмови про не легітимність. Ця зустріч була потрібна власникам клубів, щоб зустрітися, поговорити. Всіх представників попросили вийти і власники клубів перед тим як перейти до голосування, серйозно і довго розмовляли на всі теми. Майже по всіх питань були знайдені прагматичні рішення. У нас попереду багато хорошої, продуктивної роботи.

- Складати з себе повноваження народного депутата збираєтесь?

- Ні.

- Тепер будете нормально спати?

- Я і так добре спав. Хочеться, щоб ті клуби, які мені довірилися не розчарувалися і дали мені можливість зробити ту справу, яку ми розпочали.

- Розкажіть про свої перші кроки на посаді президента Прем"єр-ліги?

- Зараз у нас багато роботи. Тим клубам, в яких окремий пул, ми маємо запропонувати те, заради чого вони приєднаються до нас. Добра воля на це є. Я щойно говорив з Ігорем Михайловичем Суркісом. У нас є розбіжності у деяких питаннях, але у нас спільна мета – зробити український чемпіонат більш прибутковим і видовищнішим. Перші кроки – це питання з незалежного арбітражу. Пан Бандурка дав зрозуміти, що ФФУ готова нам допомогти і всяко сприяти. На сьогоднішній день можу чітко сказати, що я не бачу ніяких підводних каменів, щоб зробити до початку наступного сезону єдиний пул, незалежний арбітраж. Переконливих слів, сьогодні було більше, ніж негативу.

- Президенти клубів дали вам три місяці?

- Цей термін нам дали, для того, щоб скласти фінансовий звіт. Кожен клуб має право його отримати. Ця пропозиція йшла від Рабиновича. Ми нічого тут не бачимо складного. Тому це не проблема.

- На який термін вас обрали президентом?

- У регламенті Прем"єр-ліги це прописано – два роки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Не важливо, хто як голосував" - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути