середа, 02 грудня 2009 08:39

"Ми не ображаємось на Коломойського" - Димінський

"Ми не ображаємось на Коломойського" - Димінський

У вівторок, 1 грудня, відбулися вибори президента української футбольної Прем"єр-ліги. Керівники клубів знову обрали на цю посаду Віталія Данілова. За нього проголосували 11 президентів команд.

"Динамо", "Арсенал" і "Металіст" віддали свої голоси Сергію Харченку. "Кривбас" від голосування втримався, а "Дніпро" взагалі не з"явився.

Після засідання з журналістами поспілкувався президент "Карпат" Петро Димінський.

- Сьогодні ми нарешті обрали легітимного президента Прем"єр-ліги, з якого вже можна запитати і який сам має право запитати з тих, хто не підтверджує його повноважень.

- Чому ви голосували за Данілова?

- Він вже півтора роки працює виконуючим обов"язки президента Прем"єр-ліги, зміг знайти спільну мову з більшістю клубів і та програма, яку він презентував президентам клубів, знайшла найбільшу підтримку. Особливо пункт про створення незалежного арбітражу. На сьогоднішній день – це наша ракова пухлина. У нашій країні корупція процвітає всюди, навіть у футболі. Суддівство, яке є в Україні, не витримує ніякої критики і з ним треба щось робити. Данілов за власні гроші їздив в Англію, поспілкувався там з відповідними органами і доповів нам про це. Думаю, з весни ми маємо зрушити з місця це питання.

- Що означає тримісячний термін для Данілова?

- Деякі президенти хочуть, щоб Данілов фінансово звітувався кожні три місяці. Я вважаю, що у цьому не має сенсу, оскільки за цей період фінансова складова Прем"єр-ліги не зміниться.

- Кому мають підчинятися арбітри?

- Ще два роки тому я говорив, що має бути створена незалежна асоціація арбітрів, яка має бути рівновіддалена від ФФУ, від президентів клубів і від Прем"єр-ліги. Ця організація має судити матчі, а отримувати гроші вона буде по факту виконання робіт згідно договірних зобов"язань.

- Коли в Україні чекати появу незалежного арбітражу?

- Буквально до кінця цього року до нас має приїхати представник цієї організації з Англії. Ми створили групу, яка буде опрацьовувати ці матеріали разом з ФФУ. За бажанням Федерації треба отримати офіційну відповідь з суддівських органів УЄФА і ФІФА. Групу складають три представники Прем"єр-ліги і два представника ФФУ.

- Федерації футболу вигідно створювати інститут незалежного суддівства?

- Якби це було вигідно ФФУ, то вона б його створила вже давно, не питаючи у нас дозволу. Мабуть, Федерації вигідне те суддівство, яке є в чемпіонаті України з футболу сьогодні.

- Як пояснити відсутність Коломойського?

- Я навіть не помітив, що його не було. Це його право. Напевно, спільні інтереси його не цікавлять і у нього своє бачення футболу. Ми не ображаємося на нього.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ми не ображаємось на Коломойського" - Димінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути