вівторок, 01 грудня 2009 18:49

"З таким успіхом Суркіс буде тренувати збірну сам" - Ахметов

"З таким успіхом Суркіс буде тренувати збірну сам" - Ахметов

Президент "Шахтаря" готовий відпустити головного тренера клубу Мірчу Луческу до збірної України з футболу. Про це Рінат Ахметов повідомив після закінчення загальних зборів Прем"єр-ліги в Києві.

- Мірча Луческу є кандидатом на пост наставника збірної України. Як ви ставитеся до пропозиції Григорія Суркіса?

- Ця новина мене не здивувала. Луческу – це сильний, досвідчений тренер. Мене здивувала форма запрошення. Я хочу сказати, що це не професійний підхід. Так тренерів не запрошують. Я вів багато переговорів з іноземними фахівцями і хочу сказати, що якщо Григорій Михайлович буде в такій формі запрошувати хороших наставників, а вони як правило всі зайняті, я переконаний, що ніхто не сяде з ним за стіл переговорів.

Форму запрошення варто змінити. У противному випадку, збірну тренуватиме сам Григорій Михайлович. У національній команді мають працювати найкращі з найкращих. Запросити топ-фахівця - це обов"язок і відповідальність президента ФФУ. Нам потрібен такий тренер, який виведе збірну на якісно новий рівень. Видимість роботи створювати не треба.

Якщо Григорій Михайлович хоче отримати від мене дозвіл на проведення переговорів з Містером Луческу, я був би не проти. Я б дав на це дозвіл. Але, якщо будуть так запрошувати, то жоден фахівець, який себе поважає, не сяде за стіл переговорів.

- Ви вважаєте Луческу гідним кандидатом на місце наставника збірної?

- Якщо Містер працює в "Шахтарі" шість років, виграв Кубок УЄФА, то... Якщо у тренера є результат, значить він гідний. І якщо я продовжив з ним контракт, то я вірю у цього фахівця, я довіряю йому долю "Шахтаря". Я переконаний, що Містер гідний цього запрошення.

- Як ви ставитеся до суміщення посад?

- Я вважаю, що це конфлікт інтересів. Це поганий приклад, де головний тренер збірної одночасно очолює клуб. Я вважаю, або збірна, або клуб. Я готовий надати Містеру Луческу і Григорію Суркісу можливість провести переговори, якщо вони цього захочуть. Що від мене потрібно? Дати дозвіл на переговорний процес чи не дати.

Нагадаємо, сьогодні відбулися вибори президента української футбольної Прем"єр-ліги. Керівники клубів знову обрали на цю посаду Віталія Данілова. За нього проголосували 11 президентів команд.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"З таким успіхом Суркіс буде тренувати збірну сам" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути