четвер, 26 лютого 2009 12:47

"Металіст" вразив нас у першій грі" - наставник "Сампдорії"

Передматчева прес-конференція тренера "Сампдорії" Вальтера Маццарі

- Ми знаємо, що до Харкова не прилетіли Кассано і Паломбо. Прокоментуйте, будь ласка цей факт.

- Так, це правда, Паломбо зараз відновлюється після травми і лікарі порадили, щоб гравець витримав паузу. Отже, сьогодні він не зіграє не тому що матч не дуже важливий, а через травму. Якби він вийшов проти "Металиста", то через 3 дні він би не просто не зіграв у матчі Серії А, а взагалі ліг би на операційний стіл. Що стосується Кассано, хочу сказати, що зараз він просто виснажений і йому був дали відпочинок. Ці гравці потрібні нам в ідеальному стані на кінцівку сезону, тому ми вирішили дати їм можливість відпочити і не брати участь в грі проти "Металіста".

- Які ще труднощі є у команди, окрім травм цих гравців?

- Я не думаю, що ці травми або якісь інші дрібниці вплинуть на гру. Команда відмінно настроєна, вона відпочила і фізично готова краще, ніж перед першою грою, так що, можна сказати, що великих проблем я не бачу. Крім того, окрім фізичних якостей є і моральні. Я попросив гравців поставитися до цієї гри з усією відповідальністю, я хочу, щоб те бажання, та енергія, які залишилися з часу минулої гри, завтра допомогли нам. Я попросив гравців, щоб вони почали цю гру з чистого листа. У нас вже була подібна ситуація, з великою кількістю травм, в минулому сезоні Серії А, і тоді ми зібралися і виграли 4 зустрічі. Сподіваюся, ми зможемо зібратися і зараз.

- Ви вважаєте, що команда без Кассано не менш сильна, чим з ним?

- Кассано - сильний гравець, але я не хочу ставити його вище за останніх. Я думаю, хлопці зможуть мобілізуватися і відіграти на повну силу і без нього. Крім того, Кассано не може грати всі матчі повністю, йому потрібний відпочинок, тому завтра він не зіграє. Я не бачу в цьому проблеми.

- Ви оберете захисну тактику або іншу? У вашому складі заявлено багато захисників.

- Не розкриватиму всі карти. Я вважаю, що я привіз достатньо гравців, щоб варіювати тактикою. Я повинен оцінити стан кожного, щоб визначити стартовий склад. А хід гри лише підкаже мені, яку тактику вибрати.

- Марілунгі відновився після травми, він готовий грати завтра?

- Він готовий грати, але не весь матч. Він дуже хоче допомогти нам, тому, можливо, він вийде на заміну або навіть вийде в стартовому складі.

- Гастальделло і Кампаньєро видужали, вони допоможуть команді?

- Як я вже говорив, мені потрібно оцінити перебування гравців на тренуванні. Я думаю, Кампаньяро обов"язково зіграє, але, швидше за все, не весь матч. Гастальделло ж готовий на 100% і, думаю, по ньому питань не буде.

- Чого ви чекаєте від "Металіста": захисної чи атакуючої тактики?

- Гра в Генуї показала, що "Металіст" прекрасний і в нападі, і в захисті. Враховуючи результат першого матчу, думаю, харків"яни можуть більше уваги приділити захисту, проте, повторюся, думаю, що майбутній матч буде схожий на минулий.

- Кого з гравців "Металіста" побоюєтеся найбільше?

- Всі гравці небезпечні, навіть захисники, кожен може віддати гострий пас або завдати завершуючого удару. Ми були вражені тим, як грав "Металіст" в першій грі, а тому, у другому матчі врахуємо цей досвід.

Прес-служба ФК "Металіст"


Зараз ви читаєте новину «"Металіст" вразив нас у першій грі" - наставник "Сампдорії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути