середа, 25 лютого 2009 16:37

Українцям перемога потрібніша

Повторні матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА, які зіграють сьогодні українські команди, набагато важливіші для них, ніж для їхніх суперників. Виняток — хіба що іспанська "Валенсія". Бо саме вона та ще одна іспанська команда, "Севілья", за останні п"ять сезонів двічі поспіль здобували другий за значенням європейський трофей. Іще двічі переможницями ставали російські команди — ЦСКА та "Зеніт". Вони також вважають цей турнір найголовнішим для себе. Досить згадати, що торік заради успіху "Зеніту" в Кубку УЄФА російська футбольна влада перенесла кілька весняних матчів команди у внутрішньому чемпіонаті. Можливо, так само вчинять і у нас, якщо одна або кілька українських команд успішно подолають два раунди Кубка УЄФА у лютому та березні.

Перед сьогоднішніми іграми найкращі перспективи у "Металіста" та "Шахтаря". І не лише тому, що ці команди виграли перші матчі. А й тому, що їхні суперники або не в змозі зараз показувати свою найліпшу гру, як-от "Сампдорія", або взагалі грають у єврокубку резервним складом, як-от "Тоттенхем". Українські клуби кілька зимових тижнів цілеспрямовано готувалися саме до матчів Кубка УЄФА. Їхні суперники мають проблеми у внутрішніх чемпіонатах. З огляду на все це, стати на заваді харківській та донецькій командам можуть хіба що вони самі, якщо перехвилюються та припустяться грубих помилок. Це не дуже ймовірно, зважаючи на здобутий командами восени досвід єврокубкових змагань.

Лише міжнародні успіхи можуть виправдати витрати інвесторів на утримання команд

Складніша ситуація з "Динамо". Киянам, попри ігрову перевагу, не вдалося виграти домашній матч із "Валенсією". Через травми та дискваліфікації у другій грі не візьмуть участі кілька провідних динамівців. Проте це не має вплинути на загальний рівень гри. Динамівським тренерам не бракує виконавців на всі ігрові позиції. Слід тільки правильно знайти місце на полі для кожного футболіста. У нападі не буде Мілевського. Проте у чотирьох іграх групового турніру Ліги чемпіонів він забив лише один м"яч. Тож цей форвард не є незамінним для команди.

Удалий виступ нехай і у другорозрядному, але міжнародному турнірі дуже багато означає не тільки для "Металіста", "Шахтаря" і "Динамо", а й для усього нашого футболу. Бо лише міжнародні успіхи можуть хоч якось виправдати величезні витрати інвесторів на утримання провідних клубів і привернути до футболу увагу широкого загалу. Цікавість до чемпіонату України, який поновиться уже у вихідні, на тлі виступів українських клубів у Кубку УЄФА буде гарантовано великою. Так буде, доки наші команди боротимуться на європейській арені. Хотілося б, аби це тривало якомога довше.

Зараз ви читаєте новину «Українцям перемога потрібніша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути