Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 16:38

"Металіст" та "Шахтар" пройдуть, а "Динамо" — 50 на 50

Автор: фото: REUNERS/Гліб ГАРАНІЧ
  Протиборство Тараса Михалика (ліворуч) та Давида Сільви у першому матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА ”Динамо” — ”Валенсія”
Протиборство Тараса Михалика (ліворуч) та Давида Сільви у першому матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА ”Динамо” — ”Валенсія”

Сьогодні три українські команди проведуть повторні поєдинки 1/16 фіналу Кубка УЄФА.

Першим вийде на поле харківський "Металіст". О 19.00 він розпочне гру з італійською "Сампдорією". Судитиме поєдинок німецький арбітр Кнут Кірхнер. Пряма трансляція — на Першому національному.

Тиждень тому в Генуї "Металіст" виграв 1:0 завдяки голу Олійника.

— І гол, і цей матч треба якомога швидше забути, — каже футболіст. — Саме про це нас просив Мирон Маркевич (головний тренер "Металіста". — "ГПУ").

Із п"ятниці команда щодня тренується у Харкові. Ушкодження має новачок, аргентинець Асеведо, який пропустив зустріч у Генуї. Інших кадрових проблем "Металіст" не має. Головний тренер "Сампдорії" Вальтер Мацаррі не взяв до Харкова двох лідерів команди — форварда Антоніо Кассано та півзахисника Анджело Паломбо.

Сам поєдинок у Харкові, прогнозують, відбуватиметься за десятиградусного морозу.

О 22.00 за київським часом донецький "Шахтар" у Лондоні гратиме проти місцевого "Тоттенхема".

У прямому ефірі трансляцію вестиме ТРК "Україна". Судитиме зустріч італієць Паоло Тальявенто.

Матч у Донецьку "Шахтар" виграв 2:0. Шанси донеччан на вихід до 1/8 фіналу чималі з кількох причин. Відбув дискваліфікацію опорний півзахисник Томаш Гюбшманн. Крім того, уже в суботу "Тоттенхем" гратиме проти "Манчестер Юнайтед" у фіналі Кубка ліги. А цей матч для лондонців важливіший за Кубок УЄФА. Проте "Шахтар" волів не тішитися двом"ячевою перевагою і завчасно — ще у понеділок — вирушив до Лондона.

Київське "Динамо" виїзний матч проти "Валенсії" розпочне о 22.30.

Перший поєдинок завершився з маловтішним для лідера чемпіонату України рахунком — 1:1. Аби пройти далі, на стадіоні "Месталья" потрібно буде обов"язково забивати. Проте ситуація для "Динамо" ускладнюється через дискваліфікацію ключового форварда Мілевського. Інший нападаючий — Ісмаель Бангура — не встиг одужати після травми. Новачок — форвард Гільєрме — також на поле у Валенсії не вийде. Зате відбув дискваліфікацію атакувальний півзахисник Олександр Алієв. Для посилення комбінаційної гри Сьомін може випустити його на поле одночасно з іншим новачком команди Сергієм Кравченком.

За "Сампдорію" не гратимуть Кассано та Паломбо

"Динамо" вирушило до Іспанії у п"ятницю, а в неділю кияни провели два спаринги з російським клубом "Крилья Совєтов". Умовно другий склад (Шовковський, Гусєв, Сабліч, Допілка, Морозюк, Гіоане, Шацьких, Зозуля, Ярмоленко, Мілевський, Гільєрме) переміг 1:0 завдяки голу Ярмоленка. "Основа" (Богуш, Несмачний, Бетао, Михалик, Каддурі, Вукоєвіч, Єрьоменко, Кравченко (Корреа, 46), Чернат (Ярмоленко, 62), Алієв, Кравець) — поступилася 0:2, причому на останній хвилині Бетао забив гол у свої ворота.

Пряму телетрансляцію матчу "Валенсія" — "Динамо" забезпечить "Інтер". Арбітр поєдинку — словенець Дамір Скоміна.

— "Валенсія" — "Динамо" — шанси 50 на 50. "Металіст" стовідсотково пройде "Сампдорію". "Шахтареві" я також даю усі 100 відсотків на прохід. Навіть якщо Луческу (головний тренер гірників. — "ГПУ") випустить другий склад, — переконаний заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 77 років.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" та "Шахтар" пройдуть, а "Динамо" — 50 на 50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути