неділя, 27 грудня 2009 14:26

"Крушельницькі любить підбадьорювати гравців" - Дьяченко

"Крушельницькі любить підбадьорювати гравців" - Дьяченко

Нападаючий збірної України і "Сокола" Юрій Дьяченко продовжить кар"єру в київському клубі. Перехід хокеїста в польську "Краковію" зірвався і 27-річний лівий крайній попросився назад в столичний клуб.

На прохання офіційного сайту ХК "Сокіл" Юрій Дьяченко вніс ясність щодо свого майбутнього і розповів чому не поїхав піднімати рівень польського хокею.

- Юрію, що за форс-мажор перешкодив вам дебютувати у складі польського чемпіона?

- Не встиг отримати дозвіл на роботу до того моменту, як закрилося дозаявочне "вікно" в польській екстралізі (20-і числа грудня). А враховуючи, що в країни Євросоюзу подібні документи оформляється не менше місяця, то і перехід втратив свою актуальність. Провернути операцію з "Краковією" не встигли.

- Засмучені, що зірвався вигідний контракт?

- Я б не сказав... Живу за принципом: все що не робиться - до кращого. А з поляками контакт не втрачається. Думаю, після закінчення сезону-2009/10 ми знову сядемо за стіл переговорів і обговоримо можливу співпрацю в майбутньому.

- До зустрічі з "Гомелем" (28 грудня) готуєтеся?

- Готуюся, але навряд чи зіграю. Я пропустив тренувальний процес, тому розраховую зіграти вже в новому році в Броварах проти лієпайського "Металургса" (5 січня).

- Де і як плануєте зустріти Новий рік?

- Удома, в Києві. Поїхати куди-небудь не вийде, тому що 2 або 3 січня у "Сокола" починається підготовка до чергового матчу.

- Ялинка буде у вашому домі?

- Вже стоїть прикрашена іграшками (посміхається).

- Яке бажання загадаєте на Новий рік?

- Хіба про це потрібно говорити публічно?! Хай моє бажання залишиться секретом для громадськості.

- Не можу не запитати про ситуацію в збірній України. Хто на вашу думку краще підходить на пост головного тренера національної команди: білорус Михайло Захаров або канадець Майк Крушельницькі?

- У мене немає фаворита. А правда, що Крушельницькі приїжджав з особистим візитом до Києва? А то розмови ходять, але ніхто з наших хокеїстів Майка в Києві не зустрічав.

- Канадець дійсно гостив в нашій столиці з приватним візитом, спілкувався зі своїм екс-партнером по "Торонто" Олександром Годинюком, зустрічався з керівництвом ФХУ на предмет можливої співпраці з українською дружиною в майбутньому.

- З мого боку якось некоректно обговорювати тему головного тренера, якого призначає ФХУ. Справа хокеїстів - грати і виконувати тренерську установку. Тим більше що із Захаровим я не знайомий і раніше ніколи не виступав під його керівництвом.

- Зате ви грали кілька років тому в "Витязеві", який тільки-тільки очолив Майк Крушельницькі. Яке враження справив на вас титулований канадець в період російської кар"єри?

- Нормальний, не зарозумілий мужик. Я б навіть назвав Крушельницькі дуже позитивною людиною. Особливо запам"яталося його тренерське старання постійно підбадьорювати гравців, навіть якщо хокеїст явно помилився на льоду. Пам"ятаю, Майк часто повторював: "Ти не винен! Це не твоя, а моя помилка!".

- Українською мовою пробували спілкуватися з Крушельницькі?

- Ні, тільки англійською. Хоча, чув, він нерідко спілкується мовою предків, які у нього з України.

За матеріалами ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «"Крушельницькі любить підбадьорювати гравців" - Дьяченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути