вівторок, 28 вересня 2010 14:36

"Григорій Суркіс просив про термінову зустріч" - Ярославський

"Григорій Суркіс просив про термінову зустріч" - Ярославський
Сьогодні, 28 вересня, президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський провів у Києві прес-конференцію. Журналістів попередили, що темою прес-конференції не будуть події навколо нібито договірного матчу "Металіст" - "Карпати". Але сам президент у своїй промові зачепив цю тему.

"З самого початку хочу попередити, що не збираюсь нікого звинувачувати, а лише ще раз нагадаю хронологію подій навколо гри з "Карпатами" та оприлюдню деякі факти, які, напевне, вам невідомі."

Ярославський нагадав присутнім, що матч харківського і львівського клубу відбувся 19 квітня 2008 року і завершився з рахунком 4:0 на користь "Металіста".

"23 січня 2010 року до мене зателефонував президент ФФУ Григорій Суркіс з проханням про термінову зустріч. Наступного дня ми зустрілися. Також були присутні віце-президенти ФФУ Олександр Бандурко та Сергій Стороженко."

За словами Ярославського Григорій Суркіс вперше вимовив, що цей матч був договірним і запропонував переглянути деякі диски.

"Я категорично відмовився їх дивитися і навіть брати в руки."

Також Ярославський нагадав, що 1 лютого після обрання Мирона Маркевича наставником збірної України, Суркіс заявив про початок розслідування обставин матчу. 12 лютого Олександр Бандурко звернувся до Генеральної прокуратури України, яка у свою чергу доручила харківській прокуратурі зайняти цією справою.

"Прокуратура Харкова зробила висновки — факту передачі спортивним директором "Металіста" Євгеном Красніковим грошей гравцеві "Карпат" Сергію Лащенкову не було. І кримінальну справу не може бути порушено у зв"язку з відсутністю події злочину."

За словами Ярославського, 27 квітня цього року виконком ФФУ передав у КДК матеріали Ігоря Кочетова, в яких не було висновків генпрокуратури, а постановою суду від 30 квітня рішення прокуратури залишено без змін. Проте і воно ніде не фігурує в матеріалах наданих Кочетовим.

"Вся ця ситуація і все, що коїлося навколо неї, не могла кращим чином позначитися ні на українському футболі, ні на справах збірної України. Як наслідок, 31 серпня, Мирон Маркевич залишив збірну. Це було виключно його рішення, адже він не міг більше перебувати під постійний тиском. 25 серпня відставка Мирона Богдановича була прийнята виконкомом ФФУ, на якому Григорій Суркіс назвав Маркевича баластом."

За словами Ярославського, на 5 жовтня 2010 року призначено слухання у справі матчу у Апеляційному комітеті ФФУ.

"Ми нічого від рішення комітету для себе не чекаємо."

Олександр Ярославський дав свою оцінку останнім подіям навколо "Металіста".

"Всі дії проти клубу — це свавілля, спроби господарів "Динамо", які мають відповідні адміністративні та фінансові важелі усунути "Металіст" від єврокубків. Ми будемо захищати свою честь та гідність всіма доступними та законними методами.

Ярославський розповів, що заважає "Металісту" конкурувати з "Шахтарем" та "Динамо".

"Всі нефутбольні процеси, якими я займаюсь та відповідно метушня навколо "Металіста", але разом з тим ми будемо більш педантично ставитися до клубного менеджменту та селекції."

Нагадаємо, контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України позбавив харківський "Металіст" та львівські "Карпати" 9 очок у турнірній таблиці. Обидва клуби заплатять штраф — $25 тис. Генеральний директор "Металіста" Євген Красников і колишній гравець "Карпат" Сергій Лащенков усунені довічно від футбольної діяльності.
Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Григорій Суркіс просив про термінову зустріч" - Ярославський ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути