Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2010 11:08

Спортивного директора "Металіста" довічно відлучили від футболу

Спортивного директора "Металіста" довічно відлучили від футболу

Бронзовий призер чемпіонату України сезону-2009/10 харківський "Металіст" позбавлений дев"яти очок у першості країни сезону-2010/11 за участь у договірному матчі з львівськими "Карпатами" в 2008 році. Таке рішення прийняв Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Федерації футболу України (ФФУ), повідомляє офіційний сайт "Металіста".

За словами президента харківського клубу Олександра Ярославського, по відношенню до "Металіста" "застосували брудний прийом". Ярославський підкреслив, що клуб буде "захищати свою честь і гідність усіма законними методами".

КДК ФФУ визнав матч "Металіст" - "Карпати" договірним наприкінці минулого тижня, однак про санкції до клубів не повідомлялося.

"Карпати" і "Металіст" позбавлені дев'яти очок, а спортивний директор "Металіста" Євген Красніков і молдавський футболіст Сергій Лащенков, який у минулого виступав за "Карпати", будуть довічно дискваліфіковані. Також клуби мають сплатити по 25 тисяч у. о. у гривневому еквіваленті. Футболістів покарали грошовими штрафами на 10 і 5 тисяч у. о.

Петру Димінському заборонили займатися футбольною діяльність строком на 12 місяців. Колишнього генерального директора "Карпат" Ігоря Дедишина покарали 5-річним терміном.

Матч "Металіст" - "Карпати" пройшов у квітні 2008 року і закінчився перемогою харківського клубу з рахунком 4:0. Розслідування обставин матчу почалося на початку 2010 року, коли президент ФФУ Григорій Суркіс розповів про відеозапис, який надійшов у федерацію, на якому Лащенков зізнається почесному президентові "Карпат" Петру Димінському, що матч був договірним.

У шести турах чемпіонату України сезону-2010/11 "Металіст" набрав 10 очок, а "Карпати" - вісім очок. У першості країни сезону-2009/10 "Металіст" фінішував на третій, а "Карпати" - на п'ятій позиції. Обидва клуби виступають в Лізі Європи УЄФА.

За матеріалами Лента, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Спортивного директора "Металіста" довічно відлучили від футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути