вівторок, 17 серпня 2010 10:24

З "Металіста" зняли 9 очок - офіційно

З "Металіста" зняли 9 очок - офіційно

Вчора, 16 серпня, адміністрація ФК "Металіст" в офіційному порядку отримала витяг з протоколу засідання Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) ФФУ (документи), відповідно до якого клуб позбавили 9 чесною грою зароблених у цьому сезоні очок і засудили до ряду інших санкцій.

Президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський звернувся до гравців і тренерів команди, колективу клубу, харківських вболівальників.

Друзі,

У нашого клубу багата і складна історія - тільки за останні 5 років ми подолали більше перешкод, ніж інші команди за весь час свого існування. Повернувшись у вищу лігу і чотири рази поспіль завоювавши "бронзові" медалі чемпіонату, ми довели - у чемпіонаті України з'явилася реальна "третя сила", яка готова боротися і за "золото", і за "срібло".

Незважаючи на упереджене суддівство та інші спроби ФФУ поставити нас у нерівні умови з іншими учасниками змагань, ми раз по раз доводили свій професіоналізм і відданість принципам fair play.

Мабуть, наша незалежна позиція та імунітет до корупційних схем викликали у керівництва ФФУ побоювання за розстановку сил в чемпіонаті. І до нас застосували найбрудніший прийом з можливих - спробували очорнити нашу репутацію, гарантовано позбавити можливості піднятися на п'єдестал пошани і відлучити від єврокубків.

Але ці люди, які не мають морального права керувати не тільки українським футболом, але й окремо взятим футбольним клубом, прорахувалися. Вони недооцінили нашу впевненість у своїй правоті і нашу готовність добиватися справедливості. Ми будемо захищати свою честь і гідність усіма законними методами і в усіх інстанціях.

Тому я звертаюся до всіх вас - команди, тренерському штабу, клубу, уболівальників. Зараз, як ніколи, ми повинні бути єдині перед тієї кричущою несправедливістю й цинічною корупцією, з якою ми зіштовхнулися. Я звертаюся до гравців і колективу клубу. 19 серпня "Металіст" зіграє свій перший матч нового сезону в Лізі Європи.

Як би комусь не хотілося зламати бойовий дух нашої команди напередодні відповідального матчу, у нього це не вийде. Ми доведемо своєю грою, що у нас міцні нерви і залізна воля до перемоги.

Я звертаюся до наших уболівальників. Ми віримо у вашу відданість і вашу підтримку. Над нашим клубом намагаються вчинити відверту розправу, замовник якої добре відомий і мотиви дій якого очевидні. Тому ми повинні ще більше згуртуватися і разом протистояти цьому свавіллю.

І я звертаюся до всієї української та міжнародної футбольної громадськості. ФК "Металіст" завжди і в усьому слідував найвищим етичним стандартам, принципам і нормам європейського футболу, встановленим УЄФА.

У ФФУ немає ніяких законних підстав застосовувати до нас які б то не було дисциплінарні санкції. Наш клуб просто намагаються знищити за те, що ми хочемо грати в чемпіонаті, де в усіх учасників рівні можливості і де арбітри судять матчі по совісті.

Я вірю - нам вдасться відновити справедливість і скасувати відверто репресивне рішення КДК ФФУ. В іншому випадку, про fair play в українському футболі можна буде просто забути. Не може бути чесним чемпіонат, в якому неугодних суперників адміністративним рішенням перетворюють на аутсайдерів. Це вже не футбол.

Президент ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «З "Металіста" зняли 9 очок - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути