субота, 24 липня 2010 10:01

"Металіст" вдома поступився "Динамо" (ВІДЕО)

"Металіст" вдома поступився "Динамо" (ВІДЕО)

У Харкові зіткнулися тепер вже принципові суперники на внутрішній арені - місцевий "Металіст" і київське "Динамо". Ажіотаж навколо цього матчу відчувався ще в літнє міжсезоння, адже "Металіст" в котре намірився дати бій грандам українського футболу.

Перші хвилини зустрічі проходили в центрі поля. Господарі більше володіли м"ячем, а роль диригента атак "Металіста" очікувано звалив на себе Хав"єр. Саме він міг відзначиться вже на п"ятій хвилині свого перебування в українській Прем"єр-ліги. Бразилець підхопив м"яч, вихором промчав між двома динамівцями і опинився зовсім один перед голкіпером суперника, проте екс-футболіст "Палмейраса" пробив нехитро і дозволив Бойко зреагувати. У "Динамо" повинен був гідно відповісти Гармаш, тільки з вигідної позиції просто не потрапив по м"ячу. Міг відкривати рахунок своїм забитим м"ячам у чемпіонаті і Жажа Коельо, але після передачі Шелаєва програв позицію Михалику і дуже довго апелював до арбітра.

У ці хвилини "Динамо" виглядало дещо розгублено, обрізки і неточні передачі чергували одна за одною. Відмінну комбінацію спорудили на 27-й хвилині Романчук і Хав"єр, однак лівий захисник господарів метрів з десяти потрапити хоча б у рамку воріт свого колишнього клубу не зумів. Вже в наступній атаці перевіряв пильність Бойко хльостким пострілом з лінії штрафної сам бразилець - прямо в руки голкіпера "Динамо". Дуже неприємний епізод для харків"ян стався на 39-й хвилині. У безпечній ситуації підвернув ногу Олександр Горяїнов і змушений був залишити поле. Варіантів для заміни основного вартового воріт у Маркевича небагато - місце в рамці зайняв молодий Дмитро Жданков. Коли динамівці вже подумки були в роздягальні, "Металіст" проводить разючу атаку, яка і приносить успіх. Жажа м"якою передачею залишив не при справах двох захисників "Динамо" і вивів на певний простір Фініньо - бразилець вирішив не зближуватися з голкіпером і елегантно пробив у дальній кут 1:0.

У другому таймі російський наставник "Динамо" випустив своїх "джокерів" в цьому матчі - Бертольо і Мілевського. Ці два футболісти значно урізноманітнили гру киян в атаці, хоча і "Металіст" грав більш обережно, з оглядкою на власні тили. Рахунок зрівнявся досить швидко. Бертольо увійшов в штрафну по правому краю і потужно пробив - Жданков зреагував на удар, проте зафіксувати м"яч не зумів. Першим на м"ячі виявився Зозуля та воротареві "Металіста" лише ціною фолу вдалося зупинити молодого нападаючого столичного клубу - пенальті. Вирок упевнено привів у дію Шевченко.

У психологічному плані перевага вже була на боці гостей, які наполегливо кинулися вперед. Спершу Папа Гуйє проспав Бертольо, який лише зовсім небагато не поцілив у дальню шістку, а вже через хвилину "кандидат" у збірну України буквально подарував м"яч молодому Денису Гармашу - півзахисник холоднокровно переграв Жданкова 1:2.

"Металіст" спробував було врятувати хоча б одне очко, але відчувалося, наскільки команда Маркевича була пригнічена таким поворотом подій. Всі наступальні дії господарів збивалися на дальні удари, де найчастіше тягнув ковдру на себе Коельо. Мабуть, найреальніший момент для взяття воріт "Динамо" створив Вільягра - гарматний удар аргентинця Бойко відбив перед собою, а Воробею не дали переправити м"яч у ворота. Як підсумок, чергова перемога "Динамо" в Харкові.

"Металіст" - "Динамо" 1:2

Голи: Фініньо 45 - Шевченко 55 (пен.), Гармаш 65

"Металіст": Горяїнов (Жданков 39), Романчук, Папа Гуйє, Обрадович, Фініньо, Вільягра, Шелаєв (Олійник 57), Валяєв, Едмар, Клейтон (Воробей 66), Коельо

"Динамо": Бойко, Сілва, Бетао, Вукоєвич, Шевченко (Алмейда 83), Ярмоленко (Мілевський 46), Михалик, Гармаш, Маграо, Єременко (Бертольо 46), Зозуля

Попередження: Едмар 13, Шелаєв 41, Фініньо 62, Воробей 75, Вільягра 76, Коельо 80 - Ярмоленко 27, Гармаш 28, Маграо 70, Бертольо 72, Зозуля 84

За матеріалами isport.ua

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" вдома поступився "Динамо" (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути