середа, 08 липня 2009 09:52

"ФФУ має дозволити Прем"єр-лізі нормально працювати" - Палкін

"ФФУ має дозволити Прем"єр-лізі нормально працювати" - Палкін

Нинішній розвиток подій у вітчизняному футболі може привести до повної анархії, вважає гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін: "Перш за все я не розумію, кому і навіщо це все потрібно. Незалежно від того, яка юридична концепція створення Прем"єр-ліги, вона створена.

У результаті з"являється клуб, який одним позовом до суду все руйнує. Більш того, на сьогодні виникає питання легітимності змагань, які проходили під егідою Прем"єр-ліги. На підставі чого у такому разі виступатимуть у Лізі чемпіонів, у Лізі Європи "Шахтар", "Динамо" та інші клуби. Виходить, що минула першість була нелегітимною? Що робити далі тоді? Наступає анархія".

На думку гендиректора "Шахтаря", в ситуацію повинна втрутитися Федерація футболу України і своїми рішеннями навести порядок. "ФФУ повинна поставити жирну крапку у всій цій ситуації і дозволити ПЛ нормально працювати. Притому що 11 клубів нормальні, без всяких інсинуацій і підтасовувань, прийшли і вибрали президента. Я не розумію, куди копає "Дніпро" і що у результаті хоче".

Втім, у версіях такої поведінки господаря дніпропетровського клубу Ігоря Коломойського недоліку немає. За однією з них, його дії узгоджені з ФФУ і мають на меті ліквідувати Прем"єр-лігу і передати права на проведення ЧУ Федерації.

За іншою, Коломойський (знову ж таки у співпраці з президентом ФФУ Григорієм Суркісом) намагається змістити недавно вибраного президента ПЛ Віталія Данилова і замінити його на свою людину.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розмови про підпорядкування чемпіонату ФФУ відкидає, а ось у процедурі обрання Данилова бачить порушення. "ФФУ не візьме на себе проведення змагань, - говорить пан Суркіс. - Це я знаю на 100%. Якщо Прем"єр-ліга незаконно створена, значить, треба привести документи у відповідність, і все буде законно. От і все.

Але перш за все повинні зібратися ми, президенти клубів, і вирішити, якою дорогою нам йти. Вибраний президент ПЛ, але вибраний не власниками, а представниками клубів. А це не відповідає тому, про що ми домовлялися. Це було кулуарне обрання президента ПЛ, а я - за легітимне.

Чи реально зібратися власникам клубів до старту ЧУ? А чому ні? Адже всіх це питання турбує. Якщо за кандидатуру Данилова проголосують власники клубів, то немає питань".

За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «"ФФУ має дозволити Прем"єр-лізі нормально працювати" - Палкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути