середа, 01 липня 2009 12:34

Коломойський погрожує неприємностями тим, хто спробує виключити "Дніпро" з ПЛ

Коломойський погрожує неприємностями тим, хто спробує виключити "Дніпро" з ПЛ

Сьогодні, 1 липня, власники провідних футбольних клубів країни зроблять чергову спробу обрати президента Прем"єр-ліги. Свою думку про майбутні вибори і діяльність Ліги в цілому висловив напередодні в бесіді з кореспондентом "СЭ" власник "Дніпра" і віце-президент ФФУ.

- Вважаю, що сьогоднішнє керівництво Прем"єр-ліги себе дискредитувало раз і назавжди, - сказав Ігор Коломойський в телефонній бесіді. - Тому співпрацювати з цією організацією ми надалі не будемо.

Наш головний аргумент: повноваження Віталія Данилова, якого ми свого часу обрали виконуючим обов"язки президента на певний термін, давно закінчилися, і виступати від імені всіх клубів еліти він права не має. Крім того ми звернулися до суду з позовом про ліквідацію Прем"єр-ліги і відміну її реєстрації.

Наша позиція в позові викладена чітко, але наведення її в нашій бесіді дехто може розцінювати як тиск на судові інстанції. Якщо коротко, то ми уважно вивчили основоположні документи Ліги - і знайшли в них серйозні порушення. В усякому разі, той статус, який має Прем"єр-ліга, в цивільному кодексі нам виявити не вдалося.

- Отже, і телевізійні права "Дніпра" ви в єдиний пул передавати не плануєте?

- Зрозуміло. Як можна передавати права в організацію, якої в юридичному сенсі просто не існує? І як можна ставитися до Прем"єр-ліги, яка, існуючи лише на засоби клубів, у тому числі і "Дніпра", дозволяє собі заяви: мовляв, ту або іншу команду ми знімемо зі змагань?

Адже виходять вони від людини, клуб якої так і не заплатив в минулому сезоні заявочний внесок на другий круг чемпіонату. З "Харкова" в результаті зняли три очки, а про заборгованість в 900 тисяч забули. Дізнавшись про такий вердикт Ліги, вніс пропозицію - всім клубам починати турнір з пасивом в 6 очок - і ніяких внесків не платити. (Сміється). Для нашого кризового часу - відмінний варіант!

- Та все ж: ви не побоюєтеся, що, звинувативши керівництво "Дніпра" в порушенні регламенту, ваш клуб знімуть з чемпіонату?

- Хотів би я поглянути на того розумника, який зважиться втілити цю думку в життя. Рекомендував би цій людині гарненько подумати, щоб не нажити собі ціле море неприємностей.

Адже за такі вердикти можуть бути супроводжені новими позовами про матеріальні збитки клубу і моральні для багатотисячної армії уболівальників нашого клубу. Ми не забудемо нікого з тих, хто приніс неприємності нам і нашим шанувальникам...

За матеріалами "Спорт-Экспресс в Украине", Терикон

Зараз ви читаєте новину «Коломойський погрожує неприємностями тим, хто спробує виключити "Дніпро" з ПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути