вівторок, 07 липня 2009 17:38

Директор Прем"єр-ліги погрожує покараннями "Дніпру"

Директор Прем"єр-ліги погрожує покараннями "Дніпру"

Позов футбольного клубу "Дніпро" щодо ліквідації Прем"єр-ліги є ударом по всьому українському футболу і може мати дуже негативні наслідки. Про це заявив генеральний директор Прем"єр-ліги Максим Бондарєв.

"Ми є учасниками цієї ситуації, але я сподіваюся, що ми вирішимо її позитивно, і федерація футболу має нам дати вектор і допомогти. Ми тричі офіційно звернулися до ФФУ, проінформували про ситуацію, що склалася. Ми попросили федерацію дати відповідні роз"яснення і аналіз дій футбольного клубу "Дніпро", який є учасником Прем"єр-ліги та пов"язаний із одним із віце-президентів ФФУ", - зазначив гендиректор Ліги.

За словами Максима Бондарєва, те, що Ігор Коломойський – представник ФФУ, викликає ще більше питань. "Відповідей ми поки не отримали", - сказав Бондарєв.

"Ми дуже хвилюємося за результати чемпіонату, що минув, за підготовку до майбутнього чемпіонату. Як тільки ми отримаємо якусь офіційну реакцію, так і будемо рухатися. За дисциплінарними правилами та статутом ФФУ ми не маємо права брати участь у судах загальною юрисдикції. Ми маємо вичерпати усі інстанції футбольного правосуддя – контрольно-дисциплінарний комітет та апеляційні комітети ФФУ аж до спортивного суду у Лозанні. До цього суб"єкти футболу не можуть звертатися до загальних судів", - прокоментував гендиректор відсутність представників Ліги на судовому засіданні щодо її ліквідації.

"Ми чекаємо реакції ФФУ на ці дії. "Дніпро" має нести дисциплінарні санкції, покарання, які передбачені правилами ФФУ", - наголосив Бондарєв.

"Ми ще не отримали рішення суду, тому проаналізувати і прокоментувати його ми поки офіційно не можемо. На подачу апеляції на рішення суду у нас є 10 днів. Якщо таке рішення набуде чинності, то вийде просто колапс українського футболу, адже нелегітимними стануть результати минулого чемпіонату та дії з організації майбутнього чемпіонату. Це буде декілька кроків назад у розвитку українського футболу і негативно вплине на підготовку до Євро-2012", - підсумував Максим Бондарєв.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Директор Прем"єр-ліги погрожує покараннями "Дніпру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути