вівторок, 07 липня 2009 09:35

Данілов вимагає від ФФУ жорсткої реакції

Данілов вимагає від ФФУ жорсткої реакції

В понеділок Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним українську футбольну Прем"єр-лігу й ухвалив рішення про її ліквідацію. Суд частково задовольнив позов клубу "Дніпро", що належить Ігорю Коломойському, до Печерської райадміністрації, яка зареєструвала ПЛ, а також надав їй і третій особі, якою і є Прем"єр-ліга, 10 днів для подачі апеляції.

Що означає це рішення? Чи стартуватиме новий чемпіонат 17 липня і що буде з підсумками останньої першості, яку проводила Прем"єр-ліга, яка ще не отримала добро від Федерації футболу на проведення нового чемпіонату?

"Всі колективні члени ФФУ, яким є і "Дніпро", за суперечливими питаннями повинні звертатися в органи спортивної, а не судової юрисдикції, - сказав нам президент ПЛ Віталій Данілов. - Це прецедент, який створюється федерацією, її віце-президентом паном Коломойським і "Дніпром". Так зараз хто-небудь з колективних членів ФФУ подасть позов на те, що вона була неправильно зареєстрована в 1996 році.

Якщо говорити про рішення суду з приводу Прем"єр-ліги, це ж треба відмінити результати всіх змагань, які були! І хто тоді гратиме в єврокубках? Що буде з Євро-2012? Чи стартує чемпіонат 17 липня - тепер під великим питанням. Буде повний колапс і анархія. Навіщо це потрібно панові Коломойському? Якщо ми почнемо реагувати апеляцією, то створимо прецедент вирішення футбольних питань в судах загальної юрисдикції. Я бачу вихід в іншому і єдиному - ФФУ повинна жорстко на це відреагувати. Якщо ні, буде нескінченна тяжба і в українському футболі. Отже, стане зрозумілим, що це справа рук пана Коломойського і федерації.

У адже ФФУ дуже сильний юридичний департамент в особі пана Стороженко. Чому вони не включаються? Якщо ФФУ не відреагує - означатиме те, про що в своєму інтерв"ю говорив пан Ярославський - що треба передати чемпіонат комітету професійного футболу ФФУ, - це все їх довга і добре продумана операція. Але якщо вони захочуть передати права Федерації футболу, тоді Прем"єр-ліга фактично повинна подати до суду на ФФУ. Кому все це треба?".

За матеріалами Терикон

Зараз ви читаєте новину «Данілов вимагає від ФФУ жорсткої реакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути