понеділок, 06 жовтня 2008 09:19

"Барселона" повторила рекорд, встановлений 66 років тому

Через 66 років футболісти "Барселони" змогли забити п"ять м"ячів у ворота суперника за перших 27 хвилин матчу. В суботу "Барса" на "Камп Ноу" розгромила мадридський "Атлетіко" - 6:1 і таку скорострільність можуть пам"ятати хіба що люди похилого віку.

Останній раз п"ять м"ячів за перших 27 хвилин гри "гранатово-сині" забивали 8 листопада 1942 року, але у ворота не такого сильного суперника, як мадридці. Ще на старому стадіоні "Лес Кортс" розгромлена була "Сельта" - 8:0, а перші п"ять м"ячів забили Валле (2 та 9 хвилини), Трухільо (11, в свої ворота), Мартін (24) та Еско (27, з пенальті).

Команда мрії "Барселона" під керівництвом Йохана Кройффа була близька до повторення рекорду восени 1989 року, коли громила "Райо Валлекано" - 7:1, але п"ятий м"яч Салінас забив на 28-ій хвилині. А перед цим забивали все ті ж Хуліо Салінас (8), Бакеро (9), Куман (16, з пенальті) та Роберто (18).

Суботній матч може бути відмічений й іншим фактом - рахунок 3:0 на табло був вже після восьми хвилин матчу, проте це не рекордне досягнення "Барселони". Рівно 20 років тому команда Йохана Кройффа забила у ворота "Спортингу" три м"ячі за сім стартових хвилин. Тоді дублем відзначився Сарна (1 і 3 хвилини), додав Салінас на сьомій.

"Террикон"

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" повторила рекорд, встановлений 66 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути