четвер, 12 лютого 2009 17:47

"Американські боксери бояться європейців" - Сергій Дзинзирук

"Американські боксери бояться європейців" - Сергій Дзинзирук

Чемпіон світу за версією WBO у першій середній вазі Сергій Дзинзирук в інтерв"ю поділився своїми думками з приводу суботнього захисту титулу чемпіона світу за версією WBA Андрієм Котельником, а також розповів, чому у Штатах прохолодно ставляться до європейських боксерів.

– Очікував, що для Андрія бій із Майданою буде важким, – зазначив боксер. – Але не думав, що Котельникові буде настільки складно здобути перемогу. Аргентинець, на подив більшості фахівців, витримав усі 12 раундів, причому боксував у хорошому темпі.

– Зізнайтеся, після 12-го раунду сумнівалися, кому суддя підніме руку?

– Була невпевненість... Насправді був рівний бій. Хоча, вважаю, трохи точнішим був Андрій. Рахунок суддівських записок адекватно відображає перебіг протистояння – Котельник хоча і не суттєво, але таки був точнішим.

– Перед спарингом говорили, що промоутер обох боксерів Клаус Пітер Коль робить ставку на Майдану, позаяк аргентинець є панчером, а з боксером такого типу йому було б легше завоювати Америку...

– Теж чув таку думку. Але судді працювали не так, як хотів Пітер Коль. Вони продемонстрували об"єктивність.

– Одразу після бою Андрій заявив, що хоче боксувати в Америці. Ви цього прагнете вже давно. Що заважає українцям потрапити на заокеанський ринг?

– Як свідчить практика, якщо ти боксуєш в Америці, то це ще не означає, що отримуватимеш більші, ніж у Європі гонорари. Насправді в Штатах боксувати престижно, там можна "зробити" собі ім"я. Але наразі "Універсуму", за який ми з Андрієм виступаємо, складно вивести своїх боксерів на заокеанський ринг.

– Окрім суперважкого дивізіону, ніхто із заокеанських "зірок" не хоче боксувати з українськими боксерами. Їх навіть не цікавлять наші чемпіони світу...

– Боксуючи між собою на батьківщині, вони роблять хороший піар своїм боям і заробляють гроші. А запрошувати до себе європейців, маловідомих тамтешній публіці, фінансово не вигідно. Водночас існує ризик програти. Тому вони боксують один з одним, а європейцям туди складно потрапити й показати все, на що здатні. А боксувати європейці вміють. Погляньте, американські боксери потроху здають позиції. У суперважкому дивізіоні вже не залишилося їхніх чемпіонів світу, в інших вагових категоріях вони також втрачають першість. Це ще одна причина – американці побоюються боїв із європейцями.

– У мене виникло враження, що однієї техніки, нехай і філігранної, для підкорення американської публіки замало. Тамтешнім глядачам потрібні нокаути. Тому в Штатах прохолодно ставляться до більшості європейських боксерів, а телебачення, відповідно, не має стимулів для придбання прав на трансляції боїв європейців...

– Погоджуюся з вами. Американці завжди демонструють брудний бокс, стоять по коліна в крові, відчайдушно б"ють один одного. Такі поєдинки подобаються не лише заокеанській публіці, а й європейській. Але переможець є переможцем, їх не судять. Американці бояться протиславляти свій бокс із нашим. Ті ж мексиканці чи аргентинці боксують у зовсім іншому стилі, ніж ми. Як на мене, це не основна причина. В боксі, як і в будь-якому іншому виді спорту, потрібно виходити й перемагати. Мені особисто до вподоби технічний, гарний бокс. Ним у всі часи славилася школа Радянського Союзу.

За матеріалами proboxing.com.ua, "Львівська газета"

Зараз ви читаєте новину «"Американські боксери бояться європейців" - Сергій Дзинзирук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути