Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 16:52

Андрій Котельник захистив свій титул

Автор: фото: АР
  Андрій Котельник (праворуч) атакує Маркоса Рене Майдану. Свій наступний бій український боксер може провести у США
Андрій Котельник (праворуч) атакує Маркоса Рене Майдану. Свій наступний бій український боксер може провести у США

7 лютого в німецькому Ростоку український боксер, львів"янин Андрій Котельник, 31 рік, за рішенням суддів переміг 25-річного аргентинця Маркоса Рене Майдану. Котельник захистив свій титул чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг. Двоє суддів віддали перевагу українцеві — 115:113 і 115:114, натомість третій поставив на аргентинця — 115:113.

Майдана візуально мав кращий вигляд, бо був активнішим. Але його удари, завдані переважно у блок, далеко не завжди були влучними. Натомість Котельник бив менше, зате точніше. У боксі претендент, аби перемогти, має бути набагато сильнішим за чемпіона. Майдана не заслужив пояс. Котельник зробив достатньо, щоб виграти. Ця перемога дуже цінна, адже Майдану на батьківщині вважають надією аргентинського боксу. До бою з Котельником цей спортсмен виграв усі 25 своїх поєдинків, 24 з них — нокаутом. Під час бою львів"янин показав чемпіонський характер, він знайшов внутрішні резерви витримати бомбардування Майдани, переграти його технічно і тактично.

Хід поєдинку для "ГПУ" прокоментував головний тренер збірної України, наставник Андрія Котельника в любительському боксі Дмитро Сосновський, 50 років.

Погоджуєтеся з суддями, що бій був рівним із мінімальною перевагою на користь Котельника?

— Не погоджуюся. Реально мало бути десь 115:112, Андрій повинен був перемогти за одноголосним рішенням.

Тактика українця у поєдинку була правильною?

— Цілком. Андрій її виконав на тверду четвірку. Як тільки він втягувався у розмін ударів, Майдана переважав його у швидкості. А якщо врахувати, що аргентинець має жорсткий удар, то Андрій цілком правильно побудував і провів бій. Можливо, Котельник діяв занадто обережно. Треба було трохи ризикнути. Майдана вже був "готовий", у нього руки опустилися — цей момент треба було відчути. В шостому, сьомому раундах слід було збільшувати темп. Тоді не було б такого дев"ятого (найуспішніший раунд для аргентинця — "ГПУ".)

На післяматчевій прес-конференції промоутер Котельника Клаус-Петер Коль сказав, що хоче організувати для Андрія наступний бій у США. Вірите у це?

— Поживемо — побачимо. Коль — знаний промоутер. Організувати бій у Штатах — це заробити хороші гроші, перш за все для Коля. Тому все можливо.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник захистив свій титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути