Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2010 14:50

"Якщо Ярославський хоче фінансувати збірну, то може зробити це повз мене" - Суркіс

"Якщо Ярославський хоче фінансувати збірну, то може зробити це повз мене" - Суркіс

Сьогодні, 23 квітня, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 60 років, провів прес-конференцію. Пропонуємо його найцікавіші висловлювання.

Про Алієва

Алієв може мати російський, китайський, американській паспорти. Він може їх взагалі колекціонувати. Але для ФІФА та УЄФА важлива не кількість паспортів, а заграність гравця за національну команду. Алієв може грати тільки за збірну України, якщо буде влаштовувати тренерський штаб команди. У ФФУ не має жодних претензій до "Локомотива".

Про ліміт на легіонерів

Буду домагатися того, щоб не легіонером в українському чемпіонату вважався гравець, який може виступати за збірну України. Якщо гравець матиме український паспорт, як Дішленкович, але за Україну грати не може апріорі, то він буде вважатися легіонером.

Про висловлювання Коломойського

Ігор Валерійович висловився як вболівальник, а не як посадова особа. Він курирує суддівський комітет ФФУ. Саме за його ініціативи у нас найжорсткіші покарання для арбітрів. З такими правилами нас можуть не прийняти в суддівську конвенцію УЄФА та ФІФА.

Про зарплати арбітрів

Я пропоную відмовитися в арбітражі від гонорарів. Арбітри мають отримувати зарплату, як і представники інших професій. Не залежно від того скільки матчів вони судять у сезоні і якої складності ці матчі. А то невдовзі ми дійдемо до того, що під тиском, який на них чиниться, судді відмовляться обслуговувати матчі.

Про матч "Динамо" - "Дніпро"

Суддя мав давати попередження динамівцям, які його оточили, і вилучати Калиниченка, тому що нецензурну лайку на помічника арбітра чув увесь стадіон.

Про голову суддівського комітету

Два роки хочу, щоб цю посаду обійняв Любош Міхел. Ринат Ахметов проти, але якщо я сказав "а", скажу і "б". Шукатимемо іншу кандидатуру. Настільки авторитетну як Мішель Вотро і Маркус Мерк. Я несу відповідальність за проблеми суддівства і договірні матчі в українському футболі. Але без президентів клубів їх не вирішити, тому пропоную діалог.

Про бажання Ахметова і Ярославського фінансувати збірну

Абсурдна пропозиція. Якщо вони хочуть дати хлопцям додаткові преміальні, не має проблем. Це спокійно можна зробити повз Суркіса. Ярославський може сісти окремо з Маркевичем, і якщо вважає, що преміальні за матч з Литвою замалі, збільшити їх. Бюджету збірної не існує, існує бюджет ФФУ, а преміальні я плачу з власної кишені. Тому ні перед ким звітувати не зобов"язаний.

Про премію за вихід до фінальної частини Кубка світу-2010

Якби Україна була представлена у ПАР, тренери та гравці отримали б $4 млн.

Про арбітра матчу "Шахтар" - "Динамо"

27 квітня відбудеться виконком ФФУ. Якщо він підтримає кандидатуру іноземного судді, на чому наполягають обидва клуби, змінимо регламент. Я проти цього, але іду на такий крок, щоб в інформаційного просторі не було бруду, щодо впливу братів Суркісів на вітчизняних арбітрів. А то у мене хочуть відібрати право бути братом і просто порядною людиною.

Про гру "Металіст" - "Карпати"

Я не знаю повністю висновків комісії чесної гри. Виконавчий комітет не може приймати рішення щодо цього матчу. Його зробить КДК ФФУ.

Про найбільшу проблему Євро-2012

Львівський стадіон. Логіка того що відбувалося навколо нього, мені не зрозуміла. Арена, як і київський "Олімпійський" має бути здана у червні 2011 року. Упевнений з новою владою, ми подолаємо відставання від графіку робіт за 2-3 місяця.

Про свою найбільшу проблему

Це мої батьки. Коли дзвонить батько, якому пішов 91-й рік, який переніс операцію на серці, і запитує: "синку, як справи", - я одразу відповідаю, - "тату, давай одразу, що ти уже почув чи прочитав про Суркіса". Сам я маю імунітет до бруду, який на мене виливають. З підлістю стикався і у 20, і у 30 років. Тож вважайте, що я у бронежилеті.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Ярославський хоче фінансувати збірну, то може зробити це повз мене" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути