Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2010 05:19

Ахметов та Колесніков збираються відставити Суркіса

Автор: фото з сайта www.fcarsenal.com.ua
  Олександр Заваров (на фото) призначений радником віце-прем’єра з Євро-2012 Бориса Колеснікова. Пишуть, що він посередник у переговорах Колеснікова з президентом УЄФА Мішелем Платіні
Олександр Заваров (на фото) призначений радником віце-прем’єра з Євро-2012 Бориса Колеснікова. Пишуть, що він посередник у переговорах Колеснікова з президентом УЄФА Мішелем Платіні

Опоненти президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, готують його відставку.

Минулого тижня Донецьк відвідав президент Європейської футбольної федерації Мішель Платіні. Як повідомляє сайт "Чемпіон", керівник європейського футболу зустрівся з власником "Шахтаря" Рінатом Ахметовим, віце-прем"єром по Євро-2012 Борисом Колесніковим та його радником Олександром Заваровим.

Останній — друг Платіні, чудово знає французьку. Колишній гравець київського "Динамо" та головний тренер столичного "Арсенала" став посередником у перемовинах. Ахметов із Колесніковим упродовж двох місяців планують скликати черговий Конгрес Федерації футболу України. І на ньому порушити питання щодо відставки Григорія Суркіса. Привід — постійні скандали в українському суддівстві. Вони загрожують репутації українського футболу, а відповідно — і Євро-2012.

Цей аргумент непереконливий. Проблеми із суддівством є в будь-якій країні. Надто — в Іспанії. Але ніхто не говорить, що недбала робота піренейських арбітрів шкодить авторитету місцевого футболу, чиї збірна та клуб мають титули найсильніших у Європі.

Інша річ, що позиції Суркіса з приходом нової влади значно послабшали. Раніше делегати Конгресу ФФУ постійно висловлювали підтримку Григорію Михайловичу. Тепер, діставши вказівки нових губернаторів, можуть проголосувати так, як це вигідно Рінатові Ахметову.

За державною волею Суркіса ніхто не зніме — міжнародні футбольні федерації одразу дискваліфікують Україну. Тому треба заручитися підтримкою Платіні для того, щоб УЄФА спокійно сприйняла зміни у футбольній верхівці України. Натомість Ахметов та Колесніков запевнили президента європейського футболу в залученні чималих коштів і швидкому темпі підготовки до Євро-2012.

Платіні це вигідно щонайменше з двох причин. Перша: на виборах президента УЄФА Суркіс підтримував суперника француза — Леннарта Йоганссона. Друга: у травні 2011 року знов обиратимуть керманича європейського футболу. Платіні має намір балотуватися на другий термін. Тому для нього надважливо закрити всі проблемні місця щодо Євро-2012, щоб не дати зайвих козирів опонентам.

Проте невідомо, як зреагує на ситуацію керівник світового футболу — Зепп Блаттер. Темпи підготовки до Євро-2012 формально його не повинні обходити — за європейський вибір ФІФА не відповідає.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов та Колесніков збираються відставити Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути