пʼятниця, 13 лютого 2009 15:38

При Абрамовичу "Челсі" втратив майже 500 мільйонів євро

При Абрамовичу "Челсі" втратив майже 500 мільйонів євро

Збитки лондонського "Челсі" з літа 2003 року, коли клуб купив російський бізнесмен Роман Абрамович, наблизилися до 450 мільйонів фунтів стерлінгів і складають 448,7 мільйона фунтів (за нинішнім курсом - 498,6 мільйона євро). Звіт за фінансовий рік - 2007/08 був опублікований на офіційному сайті "Челсі" 13 лютого, повідомляє Eurosport.

З літа 2007 по літо 2008 року "Челсі" втратив 65,7 мільйона фунтів, причому 23,1 мільйона пішли на виплати компенсацій звільненим тренерам та їхнім помічникам. Восени 2007 року у відставку був відправлений португалець Жозе Моурінью, а на весні 2008 року - ізраїльтянин Авраам Грант. Компенсація бразильцеві Луісу Феліпе Сколарі, звільненому 9 лютого 2009 року, до звіту не увійшла.

Збитки "Челсі" наблизилися до 450 мільйонів фунтів

За підсумками фінансового року - 2006/07 втрат "Челсі" складали 74,8 мільйона фунтів, а в попередні три роки клуб зазнавав збитки у розмірі відповідно 80,2 мільйона, 140 мільйонів і 88 мільйонів.

Виконавчий директор "Челсі" Пітер Кеньон відзначив, що за останні три роки збитки клубу скорочуються. За словами Кеньона, через півтора роки "Челсі" розраховує вийти на такий рівень, щоб окупити себе.

В той час бразильський тренер Луіс Феліпе Сколарі назвав головним недоліком команди відсутність "особливого гравця", який міг би вирішити результат матчу поодинці. За словами Сколарі, таким футболістом міг би стати бразилець Робіньо, який влітку 2008 року перейшов з "Реала" в "Манчестер Сіті", повідомляє lenta.ru з посиланням на Reuters.

Сколарі назвав лондонців "бюрократичною командою"

Колишній тренер "Челсі" назвав лондонців "бюрократичною командою". За словами бразильця, раніше в "Челсі" "особливим гравцем" був голландець Ар"єн Роббен, але перед початком сезону-2007/08 він був проданий в мадридський "Реал". Сколарі відзначив також, що івуарійський форвард "Челсі" Дідьє Дрогба досі не набрав форму після важкої травми.

Головною причиною відставки Сколарі стали низькі результати "Челсі" в сезоні-2008/09. У чемпіонаті Англії команда займає четверте місце, відстаючи поточного лідера "Манчестер Юнайтед" на сім очок. Крім того, "МЮ" провів на одну гру менше лондонців, пише sports.ru.

Замість Сколарі на пост головного тренера "Челсі" був призначений голландець Гуус Хіддінк. До кінця сезону-2008/09 він суміщатиме пости наставника збірної Росії і "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «При Абрамовичу "Челсі" втратив майже 500 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути