пʼятниця, 13 лютого 2009 01:21

Гус Хіддінк відмовився підписувати контракт із "Челсі"

Гус Хіддінк відмовився підписувати контракт із "Челсі"
Головний тренер збірної Росії та "Челсі" Гус Хіддінк заявив, що не збирається підписувати з лондонським клубом контракт, оскільки хоче віддячити власнику "синіх" Роману Абрамовичу за допомогу РФС. "Мені не потрібно підписувати контракт із "Челсі".

Я тут не через гроші. Хочу допомогти своєму товаришу - Роману Абрамовичу. Він сам запросив мене до команди. Роман допомагає російському футболу, а мені захотілося зробити щось приємне у відповідь", - цитує Хіддінка Guardian.

Нагадаємо, що після звільнення з команди Луїса Феліпе Сколарі, на його пост запросили Гуса Хіддінка.

Довідка від "Wikipedia":

Гус Хіддінк (info) (нідерл. Guus Hiddink; 8 листопада 1946, Варссевельд) - нідерландський футбольний тренер. Відомий як "зірковий" наставник кількох сильних європейських клубів, а також тренер кількох збірних. Заслужений тренер Росії.

На Чемпіонаті світу з футболу 1998 у Франції тренував збірну Нідерландів, що зайняла четверте місце. На чемпіонаті світу в Японії та Кореї 2002 досяг такого ж результату (цього разу сенсаційного) із збірною Південної Кореї. На чемпіонаті світу з футболу 2006 керував збірною Австралії, яка під його керівництвом потрапила на перший чемпіонат світу за останніх 32 роки та вдало виступила, дійшовши до 1/8 фіналу; одночасно продовжував тренувати ПСВ.

Перед початком циклу Євро-2008, 14 квітня 2006, був затверджений головним тренером збірної Росії, та розпочав виконання обов"язків з липня 2006. Контракт був підписаний на 2,5 роки, з можливістю продовження ще на 2 роки у разі успіху. На чемпіонаті Європи з футболу 2008 збірна Росії показала кращі за 20 років результати та несподівано отримала бронзові медалі, програвши у півфіналі майбутньому чемпіону Європи.

Guardian, Sports.ru, Советский спорт
Зараз ви читаєте новину «Гус Хіддінк відмовився підписувати контракт із "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути