неділя, 16 січня 2022 12:55

Повинен допомогти Левандовсьому. Чому Шевченко очолить збірну Польщі

Повинен допомогти Левандовсьому. Чому Шевченко очолить збірну Польщі
Андрій Шевченко зміг досягти 1/4 фіналу на Євро зі збірною України. Фото: REUTERS

Колишній наставник "Дженоа" 45-річний Андрій Шевченко є одним із головних кандидатів на посаду тренера збірної Польщі. Польський футбольний союз вже розпочав перемовини із екстренером збірної України.

Футбольний коментатор польського каналу TVP Sport Мацей Іванський спеціально для Gazeta.ua прокоментував можливе призначення Шевченка наставником "кадри".

"Шевченко міг би бути варіантом для збірної Польщі, тому що у нас є Левандовський. Як колишній найкращий нападник, він зрозуміє Роберта.

Збірні України та Польщі загалом мають схожий рівень, що корисно. Шева набув досвіду, а Євро показав, що він здатний на посаді тренера збірної.. Проблема в тому, що йому доведеться працювати з польськими помічниками, оскільки він не знає команди, а у нас залишилося три тренування та вирішальна гра в Москві проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко поставив на оборону. Чому "Дженоа" хоче звільнити екстренера збірної України.

Напевно, що це останній шанс для Левандовського зіграти на Кубку світу. Нам також потрібно розумно адаптувати кількох дуже талановитих гравців до національної збірної.

Шева має гучне ім'я, і в Польщі його завжди поважали. Його робота в Україні нам подобається зі зрозумілих причин. І я вважаю, що ключовим є його досвід. З національної збірної потрібно грати по-іншому проти середніх суперників і великих збірних. З Пауло Соузою ми не обіграли Словаччину на Євро та Угорщину у кваліфікації. І це головне завдання для Шевченка", - сказав Іванський.

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки із "Дженоа" 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" виграв один матч з 11, тричі зіграв в нічию та один раз програв.

У 2016/21 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-202021, де дійшла до чвертьфіналу.

Збірна Польщі зайняла друге місце у відбірковому циклі до Кубка світу. Поляки зіграють перший стиковий матч проти Росії 24 березня у Москві. Попередній тренер "кадри" Пауло Соуза в односторонньому порядку розірвав контакт зі збірною Польщі. На посаді він не протримався навіть рік.

Зараз ви читаєте новину «Повинен допомогти Левандовсьому. Чому Шевченко очолить збірну Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути