Ексклюзиви
середа, 27 червня 2012 18:41

Повірений Путіна у Польщі не побачив антиросійських настроїв на варшавських вулицях

Повірений Путіна у Польщі не побачив антиросійських настроїв на варшавських вулицях
У Варшаві не було антиросійських настроїв? Фото: tvn24.pl

Під час сутичок між польськими та російськими уболівальниками у Варшаві Президент Російської Федерації Володимир Путін направив до Польщі свого повіреного Михайла Фєдотова..

"Я перебував 12 червня у Варшаві і разом з уболівальниками російської збірної йшов по мосту Понятовського. Ми бачили, як група польських уболівальників, закривши обличчя хустинами, напала на росіян і почала битись. Один з поляків дістав шкіряний пояс і його металевою частиною бив росіян. Через кілька днів я особисто провідав одного з покалічених. Медперсонал і інші хворі дуже турботливо відносились до нього. У хворого була гематома в головному мозку. Лікарі намагались зробити все можливе, і зробили",- каже Федотов.

У своєму рапорті до Путіна він зазначив, що "у цих драматичних подіях звичайні люди, варшавська вулиця не були антиросійськими, шовіністичними".

Проте він мав і претензії до своєї сторони, особливо до керівника російських уболівальників, Александра Шпрігіна, за твердженням якого польські фанати сильно побили на мосту російську родину, батька, матір і малу дитину, і залишили понівеченими на вулиці. Фєдотов стверджує, що такого не було.

Роботу поліції повірений оцінює дуже високо, професійно, попереджувальні засоби були прийняті вчасно: "Поліція ізолювала близько 100 найагресивніших уболівальників ще до початку Чемпіонату."

Щодо прохання МСЗ РФ про швидке повернення уболівальників до Росії Фєдотов зазначає, що російська сторона хоче, щоб її підопічні відбули покарання у Росії.

Gazeta.ua за матеріалами wyborcza.pl

Зараз ви читаєте новину «Повірений Путіна у Польщі не побачив антиросійських настроїв на варшавських вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути