Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2012 04:37

Сутички фанів стали головною темою західних публікацій про Польшу

Сутички фанів стали головною темою західних публікацій про Польшу

Газети з усього світу описують Євро-2012 в Польщі. Публікації про Варшаву у більшості присвячені сутичкам перед матчем Польща-Росія. Матеріалів про святкові настрої і красу польских міст набагато менше.

Таблоїд "The Mirror" опублікував список з 20 речей, які редактор помітив під час Євро-2012 у Варшаві. Серед зазначених там проблем була урочиста хода російських уболівальників мостом Понятовського.

Британський "The Independent" також присвятив статтю сутичкам у Варшаві. На обкладинці велика фотографія бійки в центрі міста.

У подібному тоні висловлюється і найпопулярнішим англійський таблоїд "The Sun". Газета підкреслює, що матч Польща - Росія була зустріччю з високим ступенем ризику, якщо взяти до уваги історичні події. Про сутички між уболівальниками Росії та Польщі написав також і французький "Le Figaro".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів закохав у себе німецьких журналістів

Роб Хьюз, кореспондент "Нью-Йорк Таймс" описує сутички польських хуліганів  з російськими уболівальниками на Єрусалимському проспекті. Однак не обмежується ними: він розповідає, наприклад, що площа Старого міста була "плоскою" під час Другої світової війни. Згадує про монахинь, які ходять серед футбольних уболівальників, і старих рокерів на мотоциклах.

Деякі журналісти також присвятили кілька слів Варшаві і тамтешнім футбольним розвагам. Швейцарська "Neue Z?rcher Zeitung" пише: "Варшава не виділяються з точки зору архітектури серед інших міст в Європі, говорячи про будівлі, які виросли або ростуть в центрі міста."

У Digibet.info ми читаємо про атмосферу, яка склалася у фан-зоні, коли польські футболісти з'явились на сцені. Близько 20 000 польських шанувальників подякували збірній Польщі. "Спасибі, спасибі!" – кричав натовп фан-зони.

Зараз ви читаєте новину «Сутички фанів стали головною темою західних публікацій про Польшу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути