середа, 04 липня 2018 11:09

Португалія програла фінал домашнього Євро

Португалія програла фінал домашнього Євро
Сльози Кріштіану Роналду після фіналу.

4 липня 2004 року в Ліссабоні грався фінал Євро-2004. У вирішальному матчі зійшлися збірні Португалії та Греції. Греки виграли – 1:0 і вперше стали чемпіонами континенту.

Напередодні майже всі букмекери віддавали перевагу Португалії. Тут грали зірки світового класу – Луїш Фігу, Руй Кошта і юний, 20-річний Кріштіану Роналду.
Втім скептики згадували матч групового етапу, де елліни здолали Португалію – 2:1. Та перемога стала єдиною в підопічних Отто Рехагеля, але дозволила їм вийти із групи. Греція набрала 4 бали. Так само було в Іспанії, але піренейці мали меншу кількість забитих м'ячів.

Починаючи з чвертьфіналу, розпочалася непереможна серія греків. Кожну гру вони закінчували з рахунком – 1:0. У чвертьфіналі їхньою жертвою стала збірна Франції, у півфіналі – Чехія. У фіналі з таким же рахунком було подолано збірну господарів чемпіонату.

Перший тайм фіналу видався нудним. Греки відбивалися, а Португалія насідала. А в другій половині гри настала розв'язка. Греція подала кутовий і на 57-ій хвилині Ангелос Харістеас головою спрямував м'яч у ворота, які необачно залишив голкіпер Коштінья – 1:0.

Далі була навала від Португалії. По воротах греків били Фігу, Роналду та майже всі півзахисники і захисники. Однак більшість ударів летіли повз ворота. Найреальнішу нагоду втратив Кріштіану Роналду, вийшовши сам на сам. Майбутній п'ятиразовий володар "Золотого м'яча" пробив вище воріт.

Із фінальним свистком греки кинулися обійматися, а португальці – плакати. Найбільше ридав юний Кріштіано Роналду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся фінал Євро-2012

Наступний відбір Греція провалила. Чемпіони Європи не змогли пробитися на Кубок світу-2006, поступившись збірній України.

Зараз ви читаєте новину «Португалія програла фінал домашнього Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути